Hirdetés
. Hirdetés

Vállalati SSD-ket mutatott be az Intel

|

A D7-P5500 és a D7-P5600 szériás SSD-k nagy előrelépést jelenthetnek a vállalati informatikában, hiszen már támogatják a PCIe 4.0 interfészt.

Hirdetés

Az Intel már tavaly ősszel beharangozott egy rejtélyes SSD családot, melyről akkor csak annyit árult el, hogy az Abordale kódnevet viseli. Noha ez végül sohasem jelent meg, most bemutatták az Abordale Plus szériás merevlemezeket, melyek polgári nevükön D7-P5500-ra és D7-P5600-ra hallgatnak. A gyártó ezzel szeretné bővíteni azon hardvereinek listáját, melyek már használják a PCIe 4.0 szabvány nyújtotta lehetőségeket.

Hirdetés

Ez a széria közvetlenül az Optane mögött helyezkedik el a sorban, és az Intel 96 layeres 3D TLC NAND flashmemóriájára épül. A PCIe 4.0-ás interfésznek köszönhetően teljesítményben könnyedén felülmúlják a korábbi modelleket - köztük a közvetlen elődnek számító P4510-et és P4610-et is -, hiszen a szekvenciális írási sebességük 4300 MB/s, míg szekvenciális olvasási sebességben elérik a 7000 MB/s-ot is. Hogy egészen pontosan mire is képes a P5500 és P5600 SSD, azt ez a táblázat remekül mutatja:

A gyártó egyelőre nem osztott meg részletes adatokat az új SSD-k belső architektúrájáról, így azt sem tudni, hogy megmarad-e a 12 csatornás kontroller dizájn, de az Intel mérnökei sok tekintetben újradolgozták a D7 szériát a korábbiakhoz képest, tehát elképzelhető, hogy várnak még meglepetések.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.