TP-Link a Davis-kupán - Okosfelhő alatt a magyar–török

|

Vezeték nélküli internetelérést biztosító Omada megoldásaival járul hozzá a Magyarország-Törökország Davis-kupa találkozó színvonalas lebonyolításához a TP-Link. A világ vezető hálózati eszközgyártója Wi-Fi 6-os eszközeire épülő okosfelhő alapú rendszerével a Magyar Tenisz Szövetség pénteken kezdődő kétnapos rendezvényén a népszerű labdajáték több ezer szerelmese számára teremti meg a világháló valóban gyors, egyben zökkenőmentes használatának lehetőségét.

A Keszthelyi-öböl partján fekvő Helikon Teniszcentrumban szeptember 15-én és 16-án lép pályára a magyar férfi Davis-kupa válogatott Törökország legjobbjai ellen. A pénteki nyitóünnepség után két egyéni mérkőzéssel kezdődő, majd szombaton egy páros és két lehetséges egyéni összecsapással záruló osztályozó tétje a Davis Cup by Rakuten világdöntő selejtezőjébe visszakerülés lesz. A finálé tizenhat csapatos csoportköréből a franciáktól elszenvedett februári vereséggel kicsúszó magyar válogatott, illetve az ellenfél szurkolói, a Hotel Helikon megújult teniszcentrumában zajló játékok eredménye miatt izgulhatnak, az okostelefonok, internetes eszközök zavartalan működését viszont a TP-Link garantálja. A magyar válogatott vasárnap óta a helyszínen tartózkodik, az ő ráhangolódásukat is segíti a centrum minden pontján elérhető nagysebességű Wi-Fi.

Ami a sikerhez kell

A TP Link a legkevésbé sem bízza a véletlenre az internetes szolgáltatások minőségi elérését a Helikon Teniszcentrumban. A látogatók a rendezvényhelyszín salakos pályáin, a Davis-kupa idejére felállított mobil lelátó környezetében, a centrum klubházában, a kispályás foci- és futópályáján, valamint a gyermekeknek berendezett játszótéren egyaránt kiváló minőségű, rendkívül gyors okosfelhő alapú szolgáltatásokkal találkoznak. A 3000-3500 vendég, köztük játékosok, szervezők, sportbírók kiszolgálása természetesen komoly feladat, amelynek megoldására a világ meghatározó rendszerszállítója a helyi hálózati adottságoknak leginkább megfelelő eszközeiből kiépített Omada megoldását állítja csatasorba.

A Hotel Helikon teniszcentrumában kiépített Wi-Fi 6-os hálózat valamennyi elemének telepítését alapos felmérések, így a várható igények számbavétele előzte meg. A gondos mérnöki munka eredményeként beüzemelt, majd letesztelt Wi-Fi hálózatban huszonöt EAP610-Outdoor Access Point (kültéri hozzáférési pont) szolgálja az internetezőket. A nagy hálózati hatékonyságú, egyszerre több felhasználót ellátó, kiemelkedő teljesítményű és hatótávú, megszakítás nélküli kapcsolatot biztosító eszközök mellett a beltéri adatforgalom biztosítására további három EAP660 HD, kétsávos mennyezeti hozzáférési pontot állítottak szolgálatba. A kiépített hálózatra csatlakozó különféle okoseszközök közti adatáramlást ugyanakkor tizenegy TL-SG2210MP Smart Switch kezeli.

Szupersztráda a pályától a szobákig

A Davis-kupa kétnapos eseménysorozatára, Keszthelyre érkező vendégeknek a megbízható internet-szolgáltatásokat a játékok szüneteiben, a teniszcentrumot üzemeltető Helikon Hotelben sem kell nélkülözniük. A félévszázados múltra visszatekintő négycsillagos szálloda és környezetének közelmúltban lezárult teljeskörű felújítása során a TP-Link gondoskodott a korszerű, a családbarát szolgáltatásoknak, üzleti rendezvényeknek egyaránt színvonalas hátteret biztosító informatikai rendszerek kiépítéséről is.

A vendégek már a recepciónál találkozhatnak a TP-Link Omada megoldásaival, és a 2023-as szezonkezdésre megújult hotel valamennyi belső és külső területén élvezhetik a Wi-Fi 6-os hálózat nyújtotta előnyöket. Az okostelefonok, laptopok internetkapcsolata akkor sem szakad meg, ha a teniszpályától felsétálunk az étterembe, a Lobby Bárba, vagy a 176 korszerűen berendezett szoba valamelyikébe. Az Omada megoldások nem hagyják magára a vendéget a SMART TV-k használatakor sem, segítségükkel válogathatunk a Netflix, vagy akár a YouTube kínálatából.

A TP-Link rendszerei helytállnak a szélsőséges környezetben is, teszik a dolgukat a Hotel Helikon háromszintes wellness részlegében, a "szauna rituálék" közben, vagy éppen a medence közepén. Az okoseszközök adatforgalma zavartalan a különféle kozmetikai és masszázskezelések alatt, a fitneszterem cardio, stretching, valamint rekreációs gépeinek használata során, de a világháló ott van a Spa Bárban, a balatoni panorámával kényeztető napozóteraszon, illetve a külön lifttel megközelíthető konferenciateremben is.

Wi-Fi 6 a biztonságért

A Hotel Helikon teniszcentrumába érkező vendégeknek a biztonság miatt sem kell aggódniuk, a TP-Link Wi-Fi 6-os eszközöket használó Omada megoldásai révén a szálloda korszerű informatikai hálózata nem csak a világításvezérlést, a tűzvédelmi rendszert, az ajtók nyitását és zárást figyeli, de a mintegy félszáz biztonsági kamera képeit is folyamatosan továbbítja. A rendszer a nap huszonnégy órájában folyamatosan felügyeli a teniszpályák környezetét, a Davis-kupa idejére felépített alkalmi lelátót, a játszóteret, a Balaton partján futó sétányt, az épületegyütteshez tartozó parkolót, az oda be- és onnan kihajtó, vagy az éppen elektromos töltőknél várakozó gépkocsikat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.