Hirdetés
. Hirdetés

10 százalékkal nőttek a memóriaárak

|

Az elmúlt kettő az olcsó memóriák éve volt, 2013-ban a helyzet már másképp alakul.

Hirdetés

Az elmúlt két év az olcsó memóriák éve volt, emellett pedig sok nagy gyártó vagy csődbe ment vagy kivonult a piacról. A készleteket azonban már sokkal jobban az irányításuk alatt tartják a vállalatok, és 2013-ban a helyzet már másképp alakul.

Mivel sikerült megszüntetni a kereslet-kínálat közötti nagyfokú különbséget, ezért az árak emelkedni kezdtek. Tavaly decemberhez viszonyítva a RAM-ok árai 10 százalékkal lettek magasabbak, a DRAMeXchange szerint ehhez kevesebb mint egy fél hónapra volt szükség.

Egy 4 gigabájtos modul átlagára 17,25 dollár, míg egy 2 gigabájtos körülbelül 9,75 dollárért kapható. A japán és tajvani gyártók tovább folytatják a gyártásmennyiség csökkentését még most is, azonban a nem PC-kbe szánt lapkákból már több készül. Az áremelkedés februárig biztosan nem áll meg, de talán azután sem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.