Hirdetés
. Hirdetés

12,6 milliárd dollárt keresett az Intel

|

A PC-piac bukdácsolása ellenére az Intel egyelőre jól teljesít.

Hirdetés

A PC-piac bukdácsolása és problémái ellenére az Intel egyelőre jól teljesít. Az idei első negyedévben, január és március között 12,6 milliárd dolláros árbevételre tettek szert, ami nagyjából 9,56 milliárd eurót jelent. Ez 7 százalékkal alacsonyabb a tavalyi negyedik negyedévi eredményüknél. 

Az Intel összesen 2 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el (1,52 milliárd euró), ami azt jelenti, hogy az elmúlt három hónap miatt kicsit tovább hízott a részvényeseinek a bankszámlája. Az Intel egyébként az év hátralevő részére nem vár kiugró eredményeket semmilyen szempontból, maximum egy számjegyű változásban reménykedik. 

Az Intel ügyvezetője szerint a piac gyengélkedése közben tudtak jól teljesíteni a 2013-as év elején, ezért izgatott, mit hoz a vállalat számára a következő pár hónap. A Haswell mellett hamarosan megérkeznek a tabletekbe és az okostelefonokba szánt lapkáik is. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.