Hirdetés
. Hirdetés

2 milliárd HDD a Seagate-től

|

Ennyit sikerült eladnia a mai napig a neves merevlemez-gyártónak.

Hirdetés

A Seagate bejelentette, hogy immáron több mint 2 milliárd merevlemezt értékesített fennállása során, ami pedig összesen 33 évet jelent. Az első egymilliárdot 2008-ban érte el a vállalat, ami akkor 29 évbe telt. A második milliárd mindössze 5 évet vett igénybe, ami jól mutatja, hogy ma már nem luxus egy számítógép.

A gyártó sikerében nagy szerepet játszott a piac átrendeződése, hiszen a szektorban körülbelül egy évtizede még számos HDD-gyártó volt jelen. Mára már csak a Seagate, a Western Digital és a Toshiba maradtak, de utóbbi elmarad a másik kettőtől. A többi vagy csődbement vagy felvásárolták a riválisai.

Az 1979-ben létrejött Seagate 1980-ban szállította le az első merevlemezét, majd 1982-ben megnyitotta az első tengerentúli irodáját Szingapúrban. 1986-ban havonta már 200 000 HDD-t gyártottak, 1988-ra pedig elérték az 5,1 millió eladott merevlemezt. Ez 1996-ra 100 millióra növekedett, majd 2005-ben HDD-k kerültek az Xbox 360-ba is. 2010-ben megérkezett a GoFlex külső meghajtó, 2011-ben az első vezeték nélküli HDD, majd tavaly a Backup Plus is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.