Hirdetés
. Hirdetés

20 éve Bill Gates a leggazdagabb

|

A legvagyonosabb amerikaiakat összegyűjtő Forbes-lista élén immáron két évtizede Bill Gates áll az első helyen.

Hirdetés

Az évenként publikált lista vagyonuk alapján rangsorolja a 400 leggazdagabb amerikait. Az elmúlt évben a részvények és az ingatlanok voltak a leginkább jövedelmező befektetések.

Hirdetés

A második helyen szerepel Warren Buffett, a Berkshire Hathaway befektetési cég vezetője, akinek 58,5 milliárd dollárja van. A harmadik leggazdagabb amerikai Larry Ellison, az Oracle társalapítója, 41 milliárd dollárral. Az első három helyezett sorrendjében nincs változás az előző évhez képest.

Charles és David Koch, a Koch Industries tulajdonosai együtt szerezték meg a negyedik-ötödik helyet fejenként 36 milliárd dollárral. Őket követik a Walmart kiskereskedelmi lánc tulajdonosai, Sam Walton alapítónak a leszármazottai. Christy Walton, Jim Walton, Alice Walton és S. Robson Walton vagyona fejenként 33,3-35,4 milliárd dollár között van.

A tíz leggazdagabb amerikai közé még Michael Bloomberg került be. New York város polgármesterének, a Bloomberg pénzügyi információszolgáltató cég alapítójának vagyona eléri a 31 milliárd dollárt.

A Forbes üzleti magazin szerint a listán szereplő négyszáz személy összesített vagyona 2 billió dollárt tesz ki, míg egy évvel korábban még "csak" 1,7 billió dollár volt. A listán lévők összesített vagyona még soha nem volt olyan magas, mint az idén.

A lajstromba vettek közül 314 embernek gyarapodott a vagyona ebben az évben, 30 embernek csökkent. Az átlag vagyoni érték fejenként 5 milliárd dollárra nőtt, 2012-ben még 4,2 milliárd dollár volt.

 

A 2008-as pénzügyi válság óta a leggazdagabbak vagyona töretlenül növekszik. Az amerikai adóhatóság múlt héten publikált adatai szerint a lakosság 1 százalékát kitevő leggazdagabb amerikaiak 2012-ben az Egyesült Államokban megtermelt jövedelem 19,3 százalékával rendelkeztek, ami a legmagasabb arány az elmúlt száz évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.