Hirdetés
. Hirdetés

2050-ig 100%-ban megújuló energiaforrásokra áll át az LG

|

Az ígéret a korábbi ZeroCarbon 2030 programon is túlmutat.

Hirdetés

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy fenntarthatósági stratégiájának részeként 2050-ig teljesen átáll a megújuló energiaforrások használatára. Az LG friss fenntarthatósági riportjában megjelent célkitűzés a vállalat Zero Carbon 2030 nevű korábbi kezdeményezését egészíti ki, amelyben az LG ígéretet tett arra, hogy 2030-ig a 2017-es mennyiség felére csökkenti a gyártásból fakadó szén-dioxid-kibocsátást, a további kibocsátással egyenértékű ellentételezési kvótákkal pedig eléri a teljes karbonsemlegességet.

Az átalakítást régiónként, Észak-Amerikával kezdve valósítja meg a vállalat, ahol az összes irodát és gyártási lokációt egy éven belül megújuló energia hajtja majd. Koreán kívüli egységeiben az LG célja az, hogy a gyárak villamosenergia-szükségletének 50 százalékát négy éven belül megújuló energia fedezze.

A célkitűzés globális elérése összetett stratégiai megközelítést igényel, amelynek éppúgy része a nagy hatékonyságú LG napelemek alkalmazása az épületekben, mint az olyan energiavásárlási megállapodások kidolgozása, amelyek révén közvetlenül a szállítóktól szerezhető be a villamosenergia, vagy a megújuló energiatanúsítványok, más néven zöld címkék (REC) használata. A stratégia része továbbá az LG saját piacán, Koreában megvalósuló Green Premium programban való részvétel, amely garantálja a tiszta energia beszerzését közvetlenül a Koreai Villamos Művektől (Korea ElectricPower Corporation, KEPCO).

Hirdetés

Az LG jelenleg 3,2 MW teljesítményű napelemmodulokat telepít az indiai Noidában található gyártelepén, amely az LG helyi adminisztratív központjának áramellátását is biztosítja majd. Ez a bővítés az úgynevezett tiszta fejlesztési mechanizmus (Clean Development Mechanism, CDM) projekt részeként valósul meg, amely lehetővé teszi, hogy az LG az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye (UNFCCC)* szerint hitelesített kibocsátás csökkentési krediteket kapjon.

"Hitvallásunk, amely szerint jobb életet szeretnénk teremteni az emberek számára, új értelmet nyer az LG megújuló energiára történő átállásával és karbonsemlegességi kezdeményezésével"- mondta Park Pyung-gu, az LG biztonságtechnikai és környezetvédelmi divíziójának elnöke. "Az innováció nem korlátozódhat a laboratóriumokra - újításra van szükség a gyárakban, üzemekben is. Napjaink gyártóinak egyszeri lehetőségük van arra, hogy olyan világot teremtsenek a következő generációnak, amelyet érdemes örökölni. Mi az LG-nél komolyan vesszük ezt a felelősséget."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.