Hirdetés
. Hirdetés

25 éves az LSK Hungária: ökoszisztémában gondolkodás

|

A jövőbeli fejlesztések egyértelműen az interaktív kollaborációs ökoszisztéma égisze alatt fognak megvalósulni.

Hirdetés

Rendkívüli lehetőségeink lesznek az által, hogy az ökoszisztémában szereplő komponensek mindenféle gyártói korlát nélkül, a végtelenségig integrálhatók és összehangolhatók egymással, ami így kivételes képességekkel fogja felruházni a komplex megoldást. Az első ilyen valós integráció az LSK Meeting Display interaktív kijelző és az LSK SpaceTime teremfoglaló rendszer összekapcsolása lesz. A teremfoglalási rendszer alapfunkciói közé tartozik a már futó megbeszélés meghosszabbítása vagy az eredeti megbeszélés befejezési időpontjának korábbi lezárása. Azonban abszolút nem életszerű, hogy a megbeszélés vége felé bármelyik résztvevő feláll, és kisétál a teremből, majd használja ezeket a lehetőségeket. Az ökoszisztéma-integráció révén a teremben található interaktív kijelzőn meg fog jelenni egy widget, amely értesítés formájában jelzi majd a megbeszélés végének közeledtét, és lehetőséget kínál a meghosszabbításra vagy a korábbi befejezésre közvetlenül a teremből. Ehhez hasonló ötlet még az okosfólia és a GDPR összehangolása is. Privát megbeszélés foglalása esetén a teremfoglalási eszköz már most sem jeleníti meg a megbeszélés tárgyát, de a későbbiekben megvalósítható lesz az, hogy az átlátszó üvegfelületek ilyenkor opálossá válnak, így a folyosón elhaladók nem fognak belátni az adott helyiségbe.

Hirdetés

Felhasználói élmény
Az ökoszisztéma-integráción felül több olyan fejlesztés is szerepel a 2020. év végéig kidolgozott fejlesztési ütemtervben, amely kifejezetten a felhasználói élményt hivatott a következő dimenzióba emelni. Ezek közül a legjelentősebbek:

§ Már most elkezdtük az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszer következő, 2. generációjának hardveres fejlesztését, amely többek között beépített NFC modullal bővül a jövőben, így akár a meglévő vállalati belépőkártyákat is használni lehet majd azonosításra, illetve foglalásra.

§ Továbbfejlesztjük LSK smart Cockpit érintőképernyős teremvezérlő rendszerünket is, amely a tárgyalóasztalon elhelyezett központi egységről teszi lehetővé a terem vezérlését, legyen szó az interaktív/AV rendszerek be- és kikapcsolásáról, a PTZ videókonferencia-kamera irányításáról, az okosfólia be- és kikapcsolásáról, az árnyékolás, a hűtés-fűtés vagy éppen a világítás vezérléséről.

§ Jövő év első felében kezdjük meg a digitális asszisztens rendszer fejlesztését, amellyel a tárgyalóasztalról kérhető villámgyorsan IT-segítség, takarítás, fénymásolás vagy felszolgálás.

§ Várhatóan még ez év végén implementáljuk az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszerbe az előző pontban ismertetett digitális asszisztens rendszert.

§ Teljesen megújul vezeték nélküli prezentációs rendszerünk is, amely a jelenlegi megoldások egyik legkomolyabb fájdalompontját lesz hivatott eliminálni: a csatlakozást a dedikált vezeték nélküli hálózathoz. Jelenleg a felhasználónak csatlakoznia kell egy dedikált vezeték nélküli hálózathoz, amelyen keresztül a tartalommegosztás működik. Viszont ebben az esetben le kell csatlakoznia arról a vállalati hálózatról, amelyen az összes forrásanyag megtalálható. Az új megoldáshoz kifejlesztett, saját beépített wifivel rendelkező USB érintőgomb használatával nem lesz szükség semmilyen hálózati csatlakozásra és szoftvertelepítésre. ((kép: USB_erintogomb_01.jpg))

§ Szintén jövőre kezdődik el az okostoll projekt, amely még intuitívabbá teszi az LSK Meeting Display interaktív kijelzők használatát. E fejlesztés után lehetőség lesz arra, hogy az interaktív kijelző felületén kéz érintésével mozgatni lehessen például a végtelen kiterjedésű papírt, míg a kék színű tollal kék, a piros színű tollal pedig piros jegyzetek hozhatók létre, mindenféle szoftveres funkcióváltás nélkül.

§ A különböző színű egyidejű jegyzetelés lehetőségét az okostoll projekttől függetlenül is implementáljuk az ökoszisztémába.

OTA frissítések és távoli menedzsment
A felhasználói élményre fókuszáló fejlesztések mellett a másik jövőbeli fejlesztési irány egyértelműen az IT- és üzemeltetési csapatok munkájának támogatása lesz. Fokozatosan elkezdjük az OTA (Over-the-Air) frissítési házirend fejlesztését és implementációját, amely sokkal rugalmasabbá és hatékonyabbá teszi a szoftverek és firmware-ek távoli frissítését és telepítését. Első körben az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszerhez készül el a távoli menedzsmentszolgáltatás. Ez olyan online, böngészőből elérhető, platformfüggetlen megoldás lesz, amellyel távolról lehet kezelni a végpontokon telepített teremfoglalási eszközöket, módosítani a készülék-beállításokat, keresni és telepíteni az OTA frissítéseket, továbbá a szabad termek keresése funkció is e platformon keresztül lesz elérhető.

Interaktív kollaborációs ökoszisztémánk működéséről az MTVA KiberMA stábja közreműködésével készült videóinterjú az alábbi QR-kód beolvasásával tekinthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.