Hirdetés
. Hirdetés

25 ezres elbocsátás a HP-nál

|

A Financial Times összeállítása szerint nehéz időknek néz elébe a technológiai ipar az elkövetkező évben.

Hirdetés

"Ez az év és a következő kemény lesz. Ez az egyik legrosszabb piaci helyzet, amit eddig láttam" - nyilatkozta a Financial Timesnak az egyik nagy komponensgyártó vállalat vezetője. A londoni lap több nagy komponensgyártó cég - a TDK, a Kyocera, a Murata Manufacturing és a Nichicon - véleménye alapján arról számol be, hogy a felsőkategóriás alkatrészek iránti kereslet jelentősen csökkent.

A gyártók arra számítanak, hogy egyre gyengülnek a mobiltelefon-eladások, valamint az LCD-televíziók és az irodai gépek, mint például a nyomtatók és a fénymásolók értékesítése is. Kitörési esélyt egyedül az autóiparban látnak, ahol a hibrid és a villanymotoros járművek terjedése új lehetősegeket nyújthat. A gyártók prognózisa szerint az eladásaik növekednek vagy legrosszabb esetben szinten maradnak, de a profitjuk csökkenni fog.

Közben a HP bejelentette a májusban 13,9 milliárd dollárért megvásárolt EDS akvizíciójának lezárását. A kibővített vállalat átalakítása három évet vesz igénybe, és ezalatt 24 600 alkalmazott elbocsátását tervezik. A létszámleépítés főként az EDS jogi, IT-támmogatási és HR-csoportjait érinti majd, valamint azokat a vállalati egységeket, ahol átfedés van a két cég között. A HP arra számít, hogy az átszervezés évente 1,8 milliárd dollár megtakarítást eredményez a következő három évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.