Hirdetés
. Hirdetés

40 millió dolláros beruházással erősít a 'kínai Youtube'

|

A pénzt professzionális tartalmak fejlesztésére és mobil videó szolgáltatásokra költi a kínai Youtube megfelelője, a Youku.

Hirdetés

A kínai Youku videós portál - mint ennek a Kínában igen népszerű műfajnak terjeszkedő képviselője - 40 milliós befektetéssel növelte tőkéjét és hamarosan már profitot is termel.

A vállalat tőkéje így jelenleg már 110 millió dollárra rúg - nyilatkozta a cég illetékese. A vállalatnak egyúttal 10 millió dollárja fekszik a kockázati befektetésekben és a továbbiakban még legfeljebb 40 milliós tőke behozatalra számít.

2006-os indulása óta a Youku számít a legnépszerűbb YouTube stílusú weboldalnak Kínában. Az oldal nagyban alapoz a felhasználói tartalmakra, emellett - ahogy versenytársai is - professzionális tartalmakkal, például TV sorozatokkal csábítja a látogatókat. A friss tőke nagyban szolgál majd új professzionális tartalmak bevonására. A Youku nyilatkozata szerint már több mint 1500 licenctulajdonossal megállapodott tartalom szolgáltatását illetően.

De nem csak erre szolgál a tőke, több webalapú tartalmat, valamint mobil és PC-s kutatásokat és fejlesztéseket is fedez majd. Ez évben indult a Youku béta állapotú mobilvideó portálja, amellyel az egyre növekvő 3G mobil felhasználói tábort kívánja megfogni a cég, számuk Kínában közel 10 millió volt az október végi hivatalos adatok szerint.

Az online videó épp olyan népszerű Kínában, mint az Egyesült Államokban, ám a kínai hallgatóság sokkal számosabb. Június végén 338 millió kínai internetezőt tartottak nyilván, amely bármely más ország internetes közönségénél nagyobb tábor. Kétharmaduk használ online videót is a kormányzat felmérése szerint. A CR-Nielsen kutatásai szerint jelenleg a Youku a leglátogatottabb videós portál.

A cég nem osztotta meg várakozásait, hogy pontosan mikortól is hoz profitot a videós vállalkozás, annyi azonban lehet tudni, hogy idei bevétele meg fogja haladni a 200 millió jüant (29 millió dollár).

Sok vád érte már a kínai videós oldalakat, hogy kalóz tartalmakat tesznek elérhetővé, sok kínai tinédzser gyakorlatilag ennek révén követi a népszerű amerikai tévésorozatokat. A Youku nyilatkozata szerint ők digitális tartalomvédő technológiát használnak a kalóz tartalmak kigyomlálása érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.