Hirdetés
. Hirdetés

50 milliárdot keresett a Google

|

A keresőóriás tavalyi árbevétele összességében elérte az 50,2 milliárd amerikai dollárt.

Hirdetés

A Google erős utolsó pénzügyi negyedévet zárt 2012-ben, az árbevétele ugyanis 2011. ugyanezen időszakához viszonyítva 36 százalékkal emelkedett. Ez 14,4 milliárd dolláros árbevételt jelentett. 2012-ben összességében 50,2 milliárd amerikai dolláros árbevétele volt a keresőóriásnak, amely további öt százalékkal növelte a részvényeinek az árát.

Éves szinten 3 százalékkal nőttek a Google árbevételei, míg az előző negyedévhez mérten 8 százalékkal. Az 50 milliárd dolláros éves határt most először sikerült átlépnie a cégnek másfél évtized alatt. Az elsődleges bevételi forrás továbbra is a hirdetés maradt, az elmúlt negyedévnek ez a 89 százalékát adta, ami 22 százalékos éves növekedést jelent. Mindez azért is érdekes, mert a kattintásonkénti átlagár 6 százalékkal esett.

A Google tavaly 12,5 milliárdért megvásárolta a Motorola Mobility-t, amely lépésnek a lényege tulajdonképpen a cég Android operációs rendszerének a jogi védelme volt, köszönhetően a Motorola szabadalmainak. A Google azóta 2,35 milliárdért megvált a Motorola Mobility Home egységétől, amely az Arris-hez kerül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.