Hirdetés
. Hirdetés

5000 embert küld el a Fujitsu

|

Ezzel egyszerre az LSI Chip divíziót egyesítik a Panasonic-kal.

Hirdetés

Az elbocsátásokról olvasni soha nem örömteli, azonban kétségtelen, hogy mostanság elég gyakran hallani róluk. Ezúttal a Fujitsu az, amely rengeteg alkalmazottjától válik meg a közeli jövőben. A vállalat úgy döntött, hogy az LSI Chip és a kutatás-fejlesztésért felelős divízióját beolvasztja a Panasonic-ba.

A közös vállalkozást az állami, japán fejlesztési bank finanszírozza majd, amennyiben a két cég megkapja a jóváhagyást. Ezzel egyszerre a Fujitsu arról is döntött, hogy az LSI gyártósorát Közép-Japánból elköltözteti. Az üzem új helyen épülne fel, méghozzá a TSMC-vel közös együttműködés során.

A lépések azt jelentik a Fujitsu számára, hogy pénzt kell megtakarítania. Ennek érdekében március 31-ig 5000 állást szüntetnek meg, és további 4500 dolgozót más divíziókhoz helyeznek át. Ahogyan a japán gyártó lapkák fölötti uralma egyre gyengül, más, számukra eddig ki nem próbált területeken igyekeznek siker után nézni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.