Hirdetés
. Hirdetés

555 iparági cég rendelkezik jóváhagyott regisztrációval a Napenergia Plusz Programban

|

Az ingatlanonként akár 5 millió forinttal támogatott beruházásoknak köszönhetően napelemből és energiatárolóból álló rendszerekkel bővülhetnek tovább a hazai napenergia-kapacitások.

Hirdetés

A Napenergia Plusz Programban jelenleg 555 iparági cég rendelkezik jóváhagyott regisztrációval, a még zajló értékelések és hiánypótlások után számuk további mintegy százzal növekedhet - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) a program első pályázati szakaszáról. A kivitelezők előregisztrációja december 4-én indult el, a lakossági pályázóké pedig hétfőn kezdődött.

A legtöbb vállalkozás jelentkezését Pest vármegyére (402) és Budapestre (377) fogadta már el a támogató. Háromszáznál több céget regisztráltak továbbá Fejérben, Veszprémben, Bács-Kiskunban, Komárom-Esztergomban és Győr-Moson-Sopronban. Még a lista túlsó végén álló Baranyában is legalább 238 lehetséges kivitelező kínálhat bőséges választékot a pályázók számára. A még nyitott jelentkezések elbírálása után az elérhető vállalkozók száma Pest vármegyében meghaladhatja, a fővárosban pedig megközelítheti a félezret.

Fontos: egy kivitelező természetesen több vármegyében is végezhet munkát.

Folyamatos a termékek felvonultatása és ellenőriztetése is, mostanáig darabra pontosan 555 eszközre nyújtottak be regisztrációs kérelmet. A tájékoztatás szerint a pályázatot övező figyelem élénkülését jelzi, hogy a támogatóhoz intézett több mint 4400 telefonos és írásos ügyfélszolgálati megkeresés hozzávetőleg fele az elmúlt egy hétben érkezett be.

Hirdetés

Az ingatlanonként akár 5 millió forinttal támogatott beruházásoknak köszönhetően napelemből és energiatárolóból álló rendszerekkel bővülhetnek tovább a hazai napenergia-kapacitások. A háztartások kiadásainak kétharmadát az állam vállalja át, a fejlesztési költségek így legfeljebb tíz év alatt megtérülhetnek. A programban részt vevő mintegy 15 ezer család saját célra termelhet és tárolhat el zöldenergiát, a nagyobb arányú önellátással csökkentve áramszámláit is - olvasható a minisztérium Facebook oldalán.

A poszthoz tartozó hozzászólásokban az EM arra is felhívta a figyelmet, hogy a Napenergia Plusz Programmal kapcsolatban további információ a kormany.hu oldalon olvasható, a pályázati felület pedig a https://napenergiaplusz.nffku.hu linken érhető el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.