Hirdetés
. Hirdetés

60 millió eladott Vista

|

A Vistát bíráló hangokat hivatott halkítani a Microsoft közleménye, mely szerint már 60 millió példányt leszállítottak az új OS-ből.

Hirdetés

Kevin Turner, a Microsoft üzemeltetési igazgatója szerint az első öt hétben az telepített Apple operációs rendszereknél többet szállítottak az új Windows Vistából. A pénzügyi elemzőkkel való találkozóján az igazgató ismertette: a különböző cégeknek már 42 millió példányt adtak el az operációs rendszerből. Szerinte az eladásokat erőteljesen növelik a vállalati igények, az ügyfelek azért vásárolják a Vistát nagy tételben, mert nagyszabású fejlesztésekre készülnek.

Kevin Turner elmondta, hogy a Continental Airlines 10 ezer új Vista-licenccel felszerelt gépet tervez hadrendbe állítani, a brazil Branco Bradesco pedig 70 ezer géppel számol. A Microsoft maga 100 ezer gépet állít át Vistára. Turner szerint a vállalati és kormányzati megrendeléseknek köszönhetik a sok eladott Vistát.

Az elkövetkező 12 hónapban a Microsoft újabb mérföldkőhöz érkezhet, a telepített Windows operációs rendszerek száma elérheti az egy milliárdot - ismertette Steve Ballmer vezérigazgató. Szerinte a 2008-as pénzügyi év végére több Windows operációs rendszerrel felszerelt számítógép működik majd a világon, mind ahány autó fut az utakon.

A Microsoft angliai Partner Team blogján arról számolt be, hogy a két leggyakoribb kérdés, amellyel ügyfélszolgálatuk találkozik, a Vistáról XP-re való visszaváltásról szól. Hogy ez nem csupán az Egyesült Királyságban lehet így, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Microsoft egy egyszerűsített downgrade procedúrán dolgozik mind a végfelhasználók, mind az OEM-ek számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.