Hirdetés
. Hirdetés

650 millióval tartozik a Microsoftnak a Nokia

|

A Windows Phone használatáért cserébe 650 millió dollárral tartozik a Nokia.

Hirdetés

A Nokia a Microsoft felé még mindig 650 millió dollárral tartozik annak a megállapodásnak az értelmében, amely szerint a finnek használhatják a Windows Phone operációs rendszert. Az összeget  azon idő alatt kell majd a Nokiának kifizetni, ameddig a megállapodás érvényben van; azonban ennek az időtartamára mindeddig nem derült fény. 

Ezzel egyszerre a Microsoft is ad támogatást a partnereinek, ezért köztük a Nokiának is, méghozzá a platform támogatása céljából. A finnek által elmondottak szerint a redmondiak negyedévene 250 millió dollárt fizetnek ki. Várhatóan a támogatások összesített összege az idei évben is meghaladja majd a licencdíjat.

A Nokia ismét előtérbe helyezte azt a hosszú távú célját, hogy gyorsan növelni tudja az eszközei és a szolgáltatásai után kapott árbevételét. Bár a finn Lumiák figyelemreméltóak, némelyik pedig remekül sikerült, az összképnek nem segítenek a régi, Symbian-alapú telefonok. A finnek fókusza a nagyobb árbevétel mellett mostantól a kínai piacra is irányul majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.