Hirdetés
. Hirdetés

700 ezer euró hazai start-upoknak szoftverfejlesztésre

|

Újabb támogatási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó start-upok számára. A Digital Factory 700 ezer euró összeggel kíván 10 szoftverfejlesztő csapatot finanszírozni.

Hirdetés

FIWARE Business Incubation 2016 néven indítja újra inkubációs programját az európai start-up akcelerátorokat tömörítő CEED Tech konzorcium. A programban magyar partnerként résztvevő Digital Factory részben EU-s támogatásból, részben saját tőkebefektetésből álló finanszírozást biztosít valamennyi csapat számára 15-30 ezer eurós összegben. Ez az inkubáció 3 hónapjára áll rendelkezésre, mely során a csapatok validálják, hogy szolgáltatásukra milyen valós igény van a globális piacon, majd elkészítik a tesztelhető prototípust. Ezt követően a legnagyobb növekedési potenciált felmutató csapatok további, 50-100 ezer eurós összeghez jutnak, amely (kiegészítve további kockázati tőke-befektetésekkel) segít a cégek nemzetközi terjeszkedésében.

Hirdetés

Olyan technológiai csapatok jelentkezését várják, amelyek 2016. április végére képesek legalább alapszintű termékkel valós ügyfeleket kiszolgálni. Elsősorban Software-as-a-Service, Smart Data Tools, digitális marketing eszközök, online piacterek és nemzetközi e-kereskedelem területekről várják a jelentkezőket. Illetve további fő kritérium, hogy (az EU-s társfinanszírozásra tekintettel) az EU által kifejlesztett több mint 40 open source technológiai elem közül legalább egyet fel kell felhasználni. A végső jelentkezési határidő 2015. november 1.


A fejlesztés anyagi támogatása mellett ingyenes inkubációs programban vehetnek részt a csapatok. Ennek keretében tapasztalt magyar és nemzetközi mentorok és a többi vállalkozó közössége segíti a csapatokat a piaci validálásban és a terméképítésben. A 3 hónapos inkubációs program 2016 januárjában indul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.