Hirdetés
. Hirdetés

700 milliót kapott a Tresorit

|

A Tresorit ismét sikeresen vont be tőkét befektetőitől.

Hirdetés

Az új forrást a Tresorit a szabadalmaztatás alatt álló kriptográfiai technológiájának fejlesztésére, valamint ismertségének növelésére szeretné fordítani, elsősorban az európai és az egyesült államokbeli piacokon. A tőkeemelést jelenlegi befektetőik, a Euroventures IV kockázati tőkealap, valamint egy Andreas Kemi és Szőke Márton sikeres vállalkozókat is magában foglaló magánbefektetői csoport végezte.

Hirdetés

„A legtöbb népszerű felhőalapú tárolási szolgáltatással az a gond, hogy nem biztosítanak végponttól végpontig történő titkosítást, így nem tudják garantálni sem a személyes, sem a vállalati adatok biztonságát." mondta Lám István, a Tresorit alapító-vezérigazgatója. „A Snowden botrány utáni világban komoly érdeklődést látunk a vállalati piacon a magasabb biztonsági szintet képviselő, hekker- és lehallgatás-biztos technológia iránt. Törekszünk egy könnyen használható, felhasználóbarát megoldás kifejlesztésére, melynek a jelenleg népszerű szolgáltatások úttörői voltak. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy a piacon levő szolgáltatások az adatbiztonság és a titkosítási kulcsok kezelésében alapvető, rendszerszintű hibákat vétenek. Korábban a vállalatoknak választaniuk kellett a biztonság és a használhatóság között, amikor a felhőbe akarták költöztetni adataikat. A Tresorit technológiájával ellenben nem kell ilyen kompromisszumot kötniük."

A 2011-ben alapított Tresorit szolgáltatásával olyan vállalati- és magánfelhasználókat céloz, akiknek a munkájuk és a mindennapok során biztonságos és bizalmas online megoldásra van szükségük.

Szabadalmaztatás alatt álló titkosítási protokolljuknak köszönhetően úgy biztosítanak a versenytársak szolgáltatásainál magasabb biztonsági szintet, hogy felhasználóiknak nem kell lemondaniuk a Dropbox vagy a Google Drive esetében megszokott egyszerű használatról. Szolgáltatásuk biztonságának igazolására nemrégiben 50 000 dollárra emelték azt a korábban 25000 dolláros pénzdíjat, amit a titkosításuk feltöréséért kínálnak. Ennek megszerzésére a mai napig több mint 1000 etikus hacker és biztonságtechnikai szakember tett próbát - többek közt a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Stanford és a Harvard legjobbjai – de egyikük sem járt sikerrel.

 

„A vállalkozások és magánszemélyek adatainak és dokumentumainak biztonságát fenyegető veszélyek sosem voltak ilyen nagyok, így óriási az érdeklődés a hackereknek és lehallgatási programoknak ellenálló felhőalapú technológiák iránt." mondja Szőke Márton, az IndexTools-t is alapító sikeres vállalkozó, korábbi Yahoo vezető. „Nagyvállalati közegben, valamint olyan iparágakban, ahol a biztonság kulcsfontosságú – például az egészségügyben, vagy a jogi szolgáltatások terén – a vállalatoknak garantált biztonságra van szükségük. A Tresorit - világszinten is egyedüliként - rendelkezik azzal a titkosítási technológiával, mely nem csak valósággá teszi ezt, de egyben a könnyű kezelhetőség, az egyszerű használat és a letisztultság iránti igényeket is teljes mértékben kielégíti."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.