Hirdetés
. Hirdetés

7,2 milliárd dollárért felvásárolja az Ingram Micro-t a Platinum Equity

|

A 47 milliárd dolláros éves forgalmú Ingram Micro az új tulajdonos ígéretei szerint további lehetőségekhez és erőforrásokhoz jut a növekedés, bővülés felgyorsításához.

Hirdetés

A Platinum Equity befektetői csoport ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a HNA Technology Co. Ltd-vel - a HNA csoport tagvállalatával - az Ingram Micro Inc., a technológiai nagykereskedő cég 7,2 milliárd dollár értékű felvásárlásáról. Az ügylet várhatóan 2021 első felére zárul le, a HNA Technology részvényeseinek jóváhagyása, valamint a szokásos hatósági jóváhagyás esetén. Az 1979-ben alapított, a kaliforniai Irvine-ban található központú Ingram Micro a technológiai és kereskedelmi disztribútorként segíti partnereit az általuk gyártott, értékesített vagy felhasznált technológiák értékének képviseletében. A vállalat több mint 47 milliárd dolláros árbevételt termelt a 2019-es pénzügyi évben.

Hirdetés

"Az Ingram Micro az iparág egyik vezetője, egyben a világ egyik legnagyobb vállalata, amely befektetési portfóliónk sarokköve lesz - mondta el Tom Gores, a Platinum Equity elnök-vezérigazgatója. "Megfelelő erőforrásokkal és tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy segítsük a vállalat agresszív növekedési és átalakulási programjának véghezvitelét."

A 60 országban jelen lévő Ingram Micro több mint 35.000 alkalmazottjával és több mint 2.000 beszállítójával - köztük a világ legismertebb technológiai cégeivel - 250.000-nél is több ügyfelet és partnert szolgál ki. A disztribútor hatalmas globális infrastruktúrájával, valamint a felhőre, a mobilitásra, a technológiai életciklusra, az ellátási láncra és a technológiai megoldásokra összpontosítással teszi lehetővé az üzleti partnerek számára a hatékonyabb és sikeresebb működést az általuk kiszolgált piacokon.

Ki a vevő?

A Tom Gores által 1995-ben alapított Platinum Equity globális befektetőcég mintegy 23 milliárd dollárnyi vagyont kezel, és körülbelül 40 működő vállalatból álló portfóliója van, melynek tagjai az egész világon szolgálnak ki ügyfeleket. A cég jelenleg a 10 milliárd dolláros Platinum Equity Capital Partners V globális kivásárlási alapból, valamint a középvállalatok alsó szegmensének piacán jelentkező befektetési lehetőségekre összpontosító 1,5 milliárd dolláros Platinum Equity Small Cap Fund kivásárlási alapból valósít meg beruházásokat. A Platinum Equity fúziókra, felvásárlásokra és működtetésre szakosodott - védjegyoltalom alatt álló stratégiája, az M&A&O® mentén -, és a piacok széles skálájában vásárol fel és működtet vállalatokat, beleértve a gyártást, a disztribúciót, a szállítást és a logisztikát, az eszközkölcsönzést, a fémipari szolgáltatásokat, a médiát és a szórakoztatást, a technológiát, a telekommunikációt és más ágazatokat. Az elmúlt 25 évben a Platinum Equity több mint 300 vállalatfelvásárlást hajtott végre.

"Nagyon jól ismerjük az Ingram Micro-t és az ágazatot, és több mint egy évtizede vagyunk jelen befektetőként a technológiai és informatikai disztribúciós és megoldási szektorban" - fejtette ki Jacob Kotzubei, a Platinum Equity partnere, akinek csapata több technológiai ügyletet bonyolított le, többek között a Platinum Equity közelmúltbeli befektetését a Vertiv céggel.

"Egy ideje már foglalkozunk ezzel a lehetőséggel, és elismerésre méltónak találjuk a vállalat képességét a sikerekre, és ahogyan továbbra is helytáll ebben a változékony és kihívásokkal teli időszakban. Szorosan együtt fogunk működni az Ingram Micro vezetői csapatával, hogy fenntartsuk ezt a lendületet, és tovább gyarapítsuk a vállalat sikereit."

Az ügylet lezárása után továbbra is Alain Monié irányítja majd az Ingram Micro-t vezérigazgatóként, és a vállalat központja is a kaliforniai Irvine-ban marad. "A Platinum Equity-t ágazati szakértelme, globális operatív képességei és pénzügyi forrásai ideális partnerré teszik - fogalmazta Alain Monié vezérigazgató.

"A Platinummal való együttműködés lehetőséget nyújt arra, hogy tovább erősítsük versenyelőnyünket a felhő terén, felgyorsítsuk digitális átalakulásunkat, illetve megoldásaink és szolgáltatásaink portfóliójának bővülését is, különösen a nagy értékű piacok esetében. Földrajzi elérhetőségünket még gyorsabban tudjuk majd bővíteni, miközben új iparágakon és vertikumokban vetjük meg a lábunkat. Meg fogjuk tartani a stabil mérleget, és további rugalmasságra és erőforrásokra teszünk szert hosszú távú stratégiai céljaink megvalósításához. A HNA jó partnere volt az Ingram Micro-nak, és lehetővé tette számunkra az innováció folytatását és globális üzleti tevékenységünk bővítését. Várakozással tekintünk a lehetőség elé, hogy a Platinummal felgyorsíthassuk ezt a folyamatot."

"Örömünkre szolgál, hogy a megállapodás jelentős megtérülést hoz a HNA befektetéseiből, és olyan partnert biztosít az Ingram Micro számára, aki elkötelezetten támogatja a vállalat jövőbeni növekedését - emelte ki Wang Duan, a HNA csoport észak-amerikai elnöke. - Minden jót kívánunk Alainnek és csapatának, és meggyőződésünk, hogy az Ingram Micro sikerei a Platinum tulajdonában is folytatódnak majd a növekedés és fejlődés ezen izgalmas új szakaszában."

"Az Ingram Micro mérete, változatos ügyfél- és beszállítói kapcsolatai, valamint az innováció terén elért eredményei tökéletes platformot jelentenek számunkra a növekedés felgyorsításához, mind szervesen, mind további fúziók és felvásárlások révén - mondta Matthew Louie, a Platinum Equity ügyvezető igazgatója. "Ez egyben izgalmas lehetőségeket kínál az egyik leggyorsabban növekvő technológiai ágazatban egy olyan időszakban, amikor a vállalatok folytatják az áttérést a felhőalapú és hibrid megoldásokra."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.