Hirdetés
. Hirdetés

800 dollár alatt az ultrabook

|

Az Intel 300 millió dollárt fektet az ultrabookkal kapcsolatos technológiák fejlesztésére.

Hirdetés

Ultrabook
Ultrabook

Az Intel szerdán jelentette be, 300 millió dollárt, azaz majd 58 milliárd forintot fektet azokba a vállalkozásokba, melyek az ultrabookban használandó új technológiák kifejlesztéséért felelnek. Az ultrabook egy vékony és könnyű laptop lenne, a tabletek igazi alternatívája. Az Intel hardver és szoftver terén vár el új fejlesztéseket, segítségükkel a gép könnyebb, nagyobb tárolókapacitású, hosszabb akkumulátor élettartamú lehet. Az említett összeget három-négy év alatt költenék el.

Az Intel a júniusi Computexen ismertette az ultrabook ötletét. Szerintük egy új típusú laptopról van szó, a tablethez hasonló tulajdonságokkal felvértezve - gyors bekapcsolás, érintőképernyő és egész nap tartó akkumulátor jellemzi. A termék még a karácsonyi szezon elején, az év vége felé jelenne meg a piacon. Az ára is a kedvezőbb kategóriában alakulna, elemzők szerint nem haladná meg a 800 dollárt (150 ezer forint).

Az első verziójú termékeknek még nem lenne érintőképernyőjük, ezek 2012-ben jelennének meg - ismertette Kevin Sellers, az Intel befektetői kapcsolatokért felelős alelnöke. A képernyőt ki lehet majd hajlítani és ekkor tabletként akár mozifilmeket is nézhetünk rajta, vagy laptopként is lehet használni.

Az ultrabookok az Intel processzoraival lennének ellátva, de nem a mobil eszközökre tervezett Atom processzorral - melyből a vártnál kevesebb fogyott - hanem a magasabb kategóriás Core lapkákkal, melyek a nemrég bejelentett Sandy Bridge technológián alapulnak. Az operációs rendszer az érintések kezelésére kihegyezett Windows 8 lenne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.