Hirdetés
. Hirdetés

A 4iG-hoz kerül a montenegrói Telenor

|

A 4iG már meg is állapodott a PPF csoporttal a tulajdonosváltás minden részletéről.

Hirdetés

Utolsó fázisába ért a Telenor Montenegro tulajdonosváltása - megszületett a végleges adásvételi megállapodás: a 4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group - az átvilágítást követően - 2021. október 28-án végleges szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. Az akvizíció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat - tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. 

Hirdetés

"A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon." - mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. "Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és munkatársait, elkötelezettek vagyunk a lakossági és üzleti ügyfelek további magas minőségű kiszolgálása mellett" - hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A Telenor Montenegro a tavaly 44 millió eurós árbevételévelével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság 436 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, főként lakossági és üzleti előfizetőknek szolgáltat (67%).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.