Hirdetés
. Hirdetés

A bíróság szerint is kartelleztek

|

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság helyben hagyta a GVH 2006-ban hozott döntését, amely elmarasztalta az SAP-t és a Synergont.

Hirdetés

A versenyhatóság a Paksi Atomerőmű Zrt. egy 2004-ben indított, egyfordulós, meghívásos versenyeztetési eljárásával kapcsolatban indított vizsgálatot. A Gazdasági Versenyhivatal keddi közleménye szerint megállapította, hogy a "Produktív üzemben működő SAP R/3 rendszer bevezetett moduljainak felülvizsgálata és a verzióváltás megvalósítása" elnevezésű projektben a tanácsadói és projektvezetői feladatok elvégzésére hirdetett tender kapcsán az SAP és a Synergon olyan megállapodást kötött, amely alkalmas volt a verseny befolyásolására.

A hatóság emiatt még 2006. szeptemberében egyaránt 14,6 millió forintos bírságot szabott ki a két vállalkozásra. A döntés ellen a két cég fellebbezett, de az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a keresetüket elutasította - áll a GVH közleményében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.