Hirdetés
. Hirdetés

A cégek négyötödénél van internetcsatlakozás

|

Az öt vagy több fővel működő hazai cégek négyötödének van internetcsatlakozása, és minél nagyobb egy cég, annál valószínűbb, hogy haszálja a világhálót - közölte a GKI Gazdaságkutató Rt. A felmérésből kiderül, hogy a szállás- és vendéglátó szektorban csak minden második vállalkozásnál van internet.

Hirdetés

A legalább öt főt foglalkoztató hazai cégek 79 százalék használta az internetet 2005 szeptemberében, szemben a 2004 szeptemberi 73 százalékkal - közölte a GKI Gazdaságkutató Rt. A GKI, a T-Mobile Magyarország Rt. és a Sun Microsystems Kft. közös kutatásából kiderül, hogy a számítógépet használó cégek 87 százalékának van internetcsatlakozása.

Az öt főnél többet foglalkoztató vállalatok közül 21 ezer mikrovállalat, 22 ezer kisvállalat, 4 ezer középvállalat és 900 nagyvállalat - összesen 49 ezer cég - rendelkezik internetkapcsolattal. Az internet-ellátottság a vállalatok méretével egyenes arányban nő, az 5-9 fős mikrovállalkozások 70 százaléka, a 10-19 főt foglalkoztató cégek 85 százaléka, a 20-29 alkalmazottal működő vállalkozásoknak viszont már 90 százaléka használja az internetet.

Legnagyobb arányban a közép- és a nagyvállalatoknak van csatlakozásuk: az 50-249 fős cégek 95 százaléka kapcsolódik a világhálóhoz, a 250 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalakozások körében pedig gyakorlatilag 100 százalék a penetráció.

Ha ágazatok szerint vizsgláljuk a penetrációt, kiderül, hogy a szolgáltatási szektorban az átlagosnál nagyobb (90 százalék) az internethasználat, azonban a vendéglátó- és szállás szolgáltatásban csak minden második cég használja ki a világháló lehetőségeit. A mezőgazdaság és a halászat ágazatban pedig 67 százalékos az arány. Az öt fő feletti vállalatok csaknem háromnegyede már szélessávú internetet használ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.