Hirdetés
. Hirdetés

A Cisco eladná a Linksys-t

|

A felhasználói piactól elforduló Cisco még a vételi összeget sem kaphatja meg a Linksys-ért.

Hirdetés

A Cisco Systems a legfrissebb hírek szerint eladná a leginkább az otthoni routerekről ismert Linksys-t. Ehhez a vállalat a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Barclays segítségét kérte, utóbbi igyekszik majd vevőt találni a Linksys-re. A Cisco reményei szerint a televíziós gyártók érdekeltek lehetnek a vásárlásban.

A hálózati eszközökkel foglalkozó cég még 2003-ban vette meg a Linksys-t, 500 millió dollárért. 10 évvel később most visszakoznak a fogyasztói hálózati piactól, korábban pedig több ezer alkalmazottat bocsátottak el (a végső cél 14 százalék, 11 500 dolgozó).

A Ciscónak kevés szerencséje volt a fogyasztói piaccal, ráadásul az utóbbi időben a Hewlett-Packard és a Huawei is borsot tört az orra alá. Miközben az átlagos felhasználóktól igyekeznek elfordulni, az üzleti szektor egyre fontosabbá válik, illetve a szoftveres megoldások is. Ezt jelzi például a Meraki felvásárlása, amelynek segítségével a felhőbe igyekeznek átültetni a szoftveres termékeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.