Hirdetés
. Hirdetés

A CoinCashé a MrCoin - egyesül a két legnagyobb magyar Bitcoinváltó

|

Átrendeződés zajlik a hazai kriptopiacon, miután a Debreczeni-fivérek eladták a MrCoint, mégpedig a CoinCashnek.

Hirdetés

Nem megszüntetik, csak megválnak a MrCoin márkától alapítóik. Hazánk első bitcoinváltója és ATM-üzemeltetőjét Mogyorósi Attila és Galántai Gábor cége veszi meg. Az egyelőre üzleti titok, hogy a CoinCash milyen mélyen nyúlt a zsebébe az akvizícióhoz.

Noha a MrCoin-alapítók nem tűnnek el a kriptopiacról, sőt, olyan egyéb projektekre fókuszálnak majd, mint a Reaction nevű, kockázati tőkealapkezelő, mégis érzékeny búcsút vettek a közösségtől egy Youtube-videóban.

Hirdetés

"Egymást kerestük. Mi is szerettük volna a portfóliónkat bővíteni, ők pedig olyanra akarták bízni a márkát, aki tovább tudja építeni" - mondta a Forbes.hu kérdésére Mogyorósi Attila, a Coincash alapítója és ügyvezetője. A felhasználókat csak egy megújult design emlékezteti a váltásra, de igazából ez még az előző csapat fejlesztése, a CoinCash már így vette át az oldalt.

Mivel a MrCoin már nem üzemeltet ATM-eket, a Coincash-nek viszont húsz darab automatája működik, és a hálózat tovább bővül, az új tulajok nagyon bíznak abban, hogy sok ügyfelet meg tudnak tartani az új cégtől. Sőt, mindkét tábornak olyan szolgáltatásokat akarnak kínálni, ami nemcsak itthon, de külföldön is megállja a helyét.

Mindazonáltal, sokat köszönhet a kriptovilág a Debreczeni-testvéreknek: ők készítették el Magyarország első magyar nyelvű oldalát, ahol Bitcoint lehetett venni, úgyszintén ők helyezték üzembe az ország első Bitcoin ATM-jét Budapest belvárosában, az Anker közben. Részt vettek a Magyar Bitcoin Egyesület megalapításában és a Bitcoin Budapest meetupsorozat szervezésében. Emellett természetesen edukálták is a piacot és a felhasználókat egyaránt.

Debreczeni Barnabás szerint a hazai piac stabil és pezsgő. Nemcsak az országban lévő - NAV becslése szerint is - több száz milliárd forintnyi kriptovagyonról van szó, hanem teljes, élő ökoszisztémáról, cégekről, egyesületekről, alapítványokról, blockchain- és NFT-projektekről. A területet már a kormány is komolyan veszi, jövőre már csak 15 százalékos kulccsal adóznak a valutákon elért nyereség után a kereskedők a mostani bő harmincszázalékos helyett.

Mint ismeretes, Magyarországon állítottak a világon elsőként szobrot a Bitcoin alkotójának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.