Hirdetés
. Hirdetés

A DataRobot megjött a Forma-1-be a McLaren Racing partnereként

|

A McLaren Racing bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lépett a DataRobottal, egy felhőalapú AI platformot szolgáltató céggel. A DataRobot a McLaren Forma-1-es csapat hivatalos partnere is lesz egyben.

Hirdetés

A DataRobot egységes platformot kínál a szervezetek számára mindenféle iparágban, hogy kiaknázhatóvá tegyék az AI teljes potenciálját, illetve egyértelmű hatást érjenek el e cég üzleti céljaik elérése érdekében. Jelenleg már több mint egy billió előrejelzéssel segítik a világ vezető vállalatait. Az ügyfelei között van a világ ötven legnagyobb vállalata közül minden harmadik.

Az új kapcsolat részeként a DataRobot AI Cloud technológiai platformját integrálják a McLaren Racing infrastruktúrájába. Így AI-alapú előrejelzéseket készíthetnek és betekintést nyerhetnek a teljesítmény maximalizálása és a szimulációk optimalizálása érdekében.

Hirdetés

A hétvégi Katari Nagydíjtól kezdve a DataRobot márkajelzése látható lesz a McLaren MCL35M versenyautók orrán, valamint a McLaren F1-es pilóták, Lando Norris és Daniel Ricciardo versenyruháján is.

"A DataRobot vezető szerepet tölt be a maga területén, innovatív technológiáját és platformját a világ vezető vállalkozásai számára kínálja. A McLaren Racing továbbra is élen jár az innováció és a technológia terén, és a DataRobothoz hasonló cégekkel való partnerségek lehetővé teszik számunkra, hogy fejlődjünk, javítsunk és támogassuk csapatunkat az optimális teljesítményre való folyamatos törekvésünkben. Nagy örömmel üdvözöljük a DataRobotot, amely a hétvégi Katari Nagydíjon csatlakozik partnercsaládunkhoz" - mondta Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója.

Dan Wright, a DataRobot vezérigazgatója erre a következőkkel felelt: "A Forma-1-ben nagy hagyománya van annak, hogy a versenyzés határait feszegetik, folyamatosan újítanak, hogy a versenyzők és a csapatok egyedülálló előnyre tegyenek szert a világ egyik legkompetitívebb sportágában. A DataRobot izgatottan várja, hogy a McLaren Racinggel közösen a versenyzés következő generációját indítsa el, kihasználva a mesterséges intelligenciát, hogy adatok millióit alakítsa át a csapat stratégiájának, működésének és teljesítményének optimalizálását szolgáló meglátásokká. Ez az innovatív partnerség egyesíti a legfejlettebb platformokat a versenyzés és az AI területén, ahol minden ezredmásodperc kulcsfontosságú."

A DataRobot által szállított új technológiát azonban nem csak az F1-ben használhatja fel a McLaren, hanem az Indycarban, illetve 2022-től egy új motorsport-kategóriában is, amikor csapatot indít az Extreme E-ben, az innovatív, teljesen elektromos hajtású autókkal zajló tereprali versenysorozatban, amely a klímaváltozás hatására hívja fel a figyelmet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.