Hirdetés
. Hirdetés

A Dogecoin árfolyama beszakadt, míg Elon Musk a tévében viccelődött

|

A vicckategóriába tartozó kriptovaluta bukdácsolását megfelelő módon a poénkodás okozta.

Hirdetés

Elon Musk, a kriptovaluta-árfolyamok hullámvasútjának masinisztája, a világ második leggazdagabb embere az amerikai NBC csatorna Saturday Night Live (SNL) című népszerű paródia-tévéműsorának vendége volt szombat este. Az előzetesek már napok óta lázban tartották Musk gigantikus rajongótáborát, valamint a kriptovaluták iránt érdeklődőket is, miután a magát "dogefather"-nek (utalva a godfather, azaz a keresztapa kifejezésre) nevező milliárdos már korábban beharangozta a Twitter-oldalán, hogy a dogecoinról lesz főként szó.

Hirdetés

Bár mindenki azt várta, hogy amint elkezd a Tesla-vezér beszélni, a kriptopénz árfolyama megállíthatatlanul megindul felfelé, a valóságban a doge-befektetők arca egyre inkább kezdett lefagyni:

Az árfolyam ugyanis nem hogy röppályára állt volna, hanem azonnal bezuhant, és folyamatosan esett a műsor alatt, ráadásul azóta sem tért nagyon magához. Persze, mindenki tudja, minden kriptopénznél megszokott, hogy az árfolyam hullámvasutazik, ami a kriptoparódiának indult dogecoinre különösen is igaz, de tényleg meghökkentette az érintetteket, hogy Musk néha egyetlen szóval is az egekbe lő egy kriptopénzt, hogyan történhetett meg, hogy a folyamatos dicséret ellenére teljesen visszájára sült el a dolog?

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a spekulánsok ellensége legfőképpen saját maguk. Tehát az a sok doge-befektető, aki arra számított, hogy már a műsor alatt mindenki rohan majd dogecoint venni, és betolta a piacra az összes eladásra kínált kriptopénzét, akkora kínálati túlsúlyt generált, hogy az idő előtt letörte az árakat.

Természetesen, nagy dráma nem történt, idén január óta hozzávetőlegesen 8000 százalékos növekedésben van a dogecoin árfolyama. Az összes forgalomban levő dogecoin értéke jelenleg 70 milliárd dollár körülire becsült.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.