Hirdetés
. Hirdetés

A Dual Core miatt perel a DualCor

|

Egy kaliforniai cég pert indított a Dual Core kifejezés az Intel termékeinek elnevezésében való felhasználása miatt.

Hirdetés

A cPC ultramobil PC-t gyártó DualCor perbe fogta az Intelt azzal az indokkal, hogy a cég processzorainak elnevezésében a "Dual Core" kifejezések használatával "nem megfelelően kezeli" a DualCor védjegyet, aminek eredményeként "megfosztja azt kereskedelmi értékétől". Ahhoz már javarészt hozzászoktunk, hogy az Egyesült Államok a furcsa perek hazája, de DualCor keresete nyilvánvalóan az Intel pénzének kisajtolásáról, esetleg a kis cég körül ingyen támasztott hírverésről szól.

Az iparágban több példa is van a "Dual Core" - hol így, hogy kötőjellel - használatára. Az AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processorokat említ, míg a PA Semi a PWRficient 1682M-et "dual core platformként" emlegeti; ennek okán a többi vállalat is pont annyira perelhető, mint az Intel, még akkor is, hogyha a cég a Core 2 Duo premierjekor a "Dual Core. Do more" (kb. "két mag többet tesz") szlogent használta.

Az ügyvédekkel alaposan körülbástyázott Intel valószínűleg ugyanúgy peren kívül megegyezik majd a DualCorral, mint ahogy az Apple és a Cisco is megegyezett az iPhone név használatával kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.