Hirdetés
. Hirdetés

A Fender új akkordokat játszik - Így segíti a gitárgyártást a felhőből működő ERP

|

Az amerikai hangszercég a Lemongrass IT-szolgáltató céget bízta meg az Amazon Web Services-re való áttérés lebonyolításával.

Hirdetés

A vállalkozások egyre inkább a jobb skálázhatóságot és az új funkciókat keresik központi ellátó rendszereikben. A Fender Musical Instruments januárban fejezte be az SAP vállalatirányítási (ERP) rendszerének felhőre költöztetését, amellyel az informatikai megbízhatóság javítása és a felhőstratégia összehangolása volt a céljuk. Bár a vállalatnak már korábban is volt a "felhő az első" stratégiája, attól azonban korábban tartott, hogy ha az ERP-t a felhőbe migrálja, az túlságosan megzavarja a működést.

"Ezek alapvetően a mi koronaékszereink. Az SAP-t használjuk a rendeléstől a készpénzkezelésig, a beszerzéstől a fizetésig, a pénzügyektől a logisztikán át a gyártásig egyszerűen mindenre" - mondta Michael Spandau, a Fender CIO-ja és globális IT-ért felelős szenior alelnöke. Amikor eljött 2020, az eladások fellendülése rávilágított, hogy a helyi SAP-implementációk elavulttá váltak. A Fender rekordszámú gitárt adott el, és az IT-szakemberek tudták, hogy a rendszereinek lépést kellett tartaniuk a változó trenddel - számolt be a CIODive.

Hirdetés

Sok cég számára a világjárvány hullámhegyei és hullámvölgyei az informatikai stratégiákat és rendszereket is reflektorfénybe helyezték. Az ERP-rendszerek sem különböznek ettől, és a vállalati trendek egyre inkább a felhő felé való elmozdulást mutatják, mivel a vállalkozások rugalmasságot és új képességeket keresnek.

A Fender a Lemongrass IT-szolgáltató céget bízta meg az Amazon Web Servicesre való áttérés lebonyolításával. A Lemongrass az ERP-t három nap alatt képes volt frissíteni és a felhőbe migrálni, miközben tudatában voltak, hogy a művelet fenyegető veszélyt jelent a cég működésére és a termelés folyamatoságára.

A kritikus alkalmazások felhőbe történő folyamatos áthelyezése ellenére az ERP - amelynek központi szerepe van a működésben - az egyik utolsó olyan rendszer, amelyet a vállalatok a felhőbe helyeznek át - jelentette ki Liz Herbert, a Forrester alelnöke és vezető elemzője.

A szakember szerint azonban költségelőnyökkel jár a meglévő ERP a felhőbe migrál ahelyett, hogy azt teljesen lecserélnénk egy új SaaS-alapú opcióra. "Gyakran, ha az infrastruktúra migrációját elvégzik el, az meglehetősen egyszerű és meglepően olcsó lehet, sőt talán még pénzt is spórolhatnak vele, különösen ha a vállalat le tudja állítani az adatközpontokat" - mondta Herbert.

A Gartner előrejelzése szerint 2025-re a felhőalapú ERP a teljes ERP-piac nagyjából kétharmadát fogja képviselni, szemben a 2020-as mindössze 50 százalékkal. Az elfogadottság azonban rendszerenként eltérő: a humánerőforrás-menedzsment kétharmada a felhőben van, míg a pénzügyi menedzsmentrendszereknek csak a 39 százaléka.

Michael Rosenbloom, a Lemongrass Consulting vezérigazgatója szerint a lehetséges költségelőnyök és a skálázhatóság mellett a felhőalapú ERP lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a technológiák fejlődésével új képességekhez férjenek hozzá. "A hab a tortán az olyan dolgokhoz való hozzáférés, mint például az adattavak" - mondta Rosenbloom. Szerinte a hiperszintű szolgáltatóknak felhő-natív adattó képességeik vannak, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az SAP-adatokat a nem SAP-adatok minden formája mellett, strukturált vagy strukturálatlan adatokkal együtt térképezzék fel.

A Fender arról számolt be, hogy az áttérés gyorsan hatékonyságnövekedést eredményezett. "Nagyon jelentős teljesítményjavulást tapasztaltunk" - mondta Spandau. A korábban akár fél órát is igénybe vevő jelentések és kötegelt folyamatok most szinte azonnal elkészülnek, és a felhasználók szerint az üzleti intelligenciajelentések is jelentősen gyorsabbak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.