A fintech cégek egyre inkább az etikus és fenntartható növekedést célozzák

|

A vállalatok több mint 90%-a méri a nemek közötti egyenlőség irányába tett előrelépést.

A The Payments Association (korábban Emerging Payments Association vagy EPA) által kiadott új fehér könyv célja, hogy a FinTech-iparág számára az etikus és fenntartható növekedés (ESG) útmutatója legyen.

Amint azt a Sustainability Superheroes: a how-to guide to ESG for FinTechs című tanulmány kiemeli, az üzleti élet szabályai változnak. Míg a korábbi évtizedekben az üzleti vezetők egyetlen célja a részvényesi hozam maximalizálása volt, az olyan új paradigmák, mint az ESG és az érdekelt felek kapitalizmusa azt jelentik, hogy egyensúlyt kell teremteni a nyereség és más, a "fenntarthatóság" fogalma alá tartozó szempontok között.

Hirdetés

A jelentés ahelyett, hogy egyszerűen csak figyelmeztetné a vállalatokat, hogy váljanak fenntarthatóbbá, tanácsokat, inspirációt és valós, legjobb gyakorlatokat kínál a vezető "fenntarthatósági szuperhősöktől", többek között Charlie Bronks-tól, a Crown Agents Bank ESG vezetőjétől, Irene Perez-től, a Gain The Lead marketingvezetőjétől és Jim Colvine-tól, a Mastercard Priceless Planet vezető alelnökétől. Olyan nagyvállalatok esettanulmányai, mint a Mastercard, a FIS és az Algbra bemutatják, hogy a különböző vállalatok hogyan kezelik a fenntarthatóságot az üzleti életben.

A projekt a The Payment Association tagjaitól származó, saját ESG prioritásaikra vonatkozó adatokon alapul, és ezek az adatok azt mutatják, hogy az iparág jelentős előrelépést tesz a fenntartható gyakorlatok és etikai célok felkarolása felé:

A vállalatok több mint 90%-a méri a nemek közötti egyenlőség irányába tett előrelépést;

80%-uk figyelembe veszi termékeik és szolgáltatásaik társadalmi igazságosságra gyakorolt hatását;

60% igyekszik csökkenteni az ellátási láncban keletkező hulladékot;

60% azonosította és rangsorolta az ESG-érintetteket.

Természetesen a fenntarthatóság meghatározása széles skálán mozog, az etikai célokat pedig nehéz pontosan meghatározni (a részvényesi hozam maximalizálása például vitathatatlanul etikai kötelezettségvállalás), de az eredmények azt mutatják, hogy a FinTech-ipar jelentős lépéseket tesz ezeknek az elképzeléseknek a mindennapi működésbe való integrálása felé - olvasható a tanulmányt ismertető közleményben.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.