Hirdetés
. Hirdetés

A Gartner közzétette borongós jóslatait

|

A Gartner közzétette legfontosabb jóslatait 2012-re és a következő évekre. A piacelemző cég 15 olyan stratégiai tervezési feltevést fogalmazott meg, amelyet szakértői szerint a cégek felső döntéshozóinak és informatikai vezetőinek számításba kellene venni cégük terveinek elkészítésekor és a stratégiai kezdeményezések meghatározásakor.

Hirdetés

A Gartner nemes egyszerűséggel Jóslatok 2012 címen indította el a mikroszájtot, amely részletesen feltárja, hogy mire is számíthat az IKT-szektor a belátható jövőben.

Kimberly Harris-Ferrante, a Gartner vezető elemzője és alelnöke a következőket mondta a várakozásaikról: „Sok iparági üzleti modell szembesül majd kihívásokkal 2015-ig, ahogy a fogyasztók folyamatosan elfogadják a mindig hálózatra kapcsolt létet, a digitális életformát, és a piaci versenyzők az üzleti növekedés és siker elérése érdekében új, feltörekvő technológiákat mutatnak be. A számítási felhők és a közösségi média továbbra is új utakat nyit az iparágnak a hatékony ügyfelekkel folytatott kommunikáció és elkötelezettség számára, amelyek elvezethetnek a növekvő bevételekhez és a fenntartható interakciókhoz a legfontosabb ügyfelekkel. Az új technológiák, mint a média tabletek és a fejlett mobileszközök romboló hatással lesznek néhány ipari ágban, ami pedig felszínre hozza a jelenlegi folyamatok megváltoztatásának igényét és előre hajtja az üzleti átalakulást.”

A cégvezetőknek, üzleti döntéshozóknak, IT-főnököknek a legnagyobb fejfájást bizonyosan az fogja okozni, hogy a gazdasági és piaci volatilitáshoz való alkalmazkodás kritikus tényezője lesz a sikernek idén és a következő években is. A siker kulcsa a Gartner elemzői szerint sokkal inkább az lesz, mint korábban, hogy a cégek vezetői az üzleti gyakorlatukat hogyan tudják összeegyeztetni a vásárlói igényekkel és üzleti partnereik elvárásaival.

A Gartner legfontosabb iparági jóslataik a következők. Az új autók eladását jelentősen befolyásolja 2016-tól, hogy elérhető lesz-e bennük a hálózat. Szomorú, de 2014-től az egyes országok gazdasági összeomlása Európában el fog vezetni a bankok több mint egyharmadának csődjéhez. Az ügyfelek igényeiből kihajtott banki termékek és szolgáltatások negyede 2015-től új belső közösségi hálózatokhoz és felhőszolgáltatásokhoz fog kapcsolódni. Az iPad penetráció 2013-tól olyan szakemberek körében, mint az orvoslátogatók és gyógyszerértékesítők, el fogja érni a 85 százalékot, s áttérnek olyan applikációkra, amelyek javítják a kiszállítások hatékonyságát és nyomon követését. A közoktatásban 2016-ig az iPad penetrációja (Észak-Amerikában) meghaladja az 50 százalékot, mert egyszerűbb lesz az iskoláknak telepíteni őket.

A Gartner további jóslata, hogy 2015-től a smart grid projektek 30 százaléka számítási felhőkhöz kapcsolódik a nagy adat konvertálása érdekében. A keresési szolgáltatásokat használók öt százaléka 2016-tól már olyan rendszereket fog alkalmazni, amelyek videó/audió szenzorokat használnak a beírt vagy kimondott szavak értelmezése helyett. A többcsatornás implementációk 80 százaléka sikertelenné válik 2015-re, mert a kiskereskedők megtartják a csatorna- és termékcentrikus stratégiáikat. Továbbá 2014-től a termék életciklus (PLM) szoftverek öt legnagyobb szállítója közösségi hálózatokat épít a megoldásaik részeként.

„Tavaly több iparágban globálisan visszaesést tapasztaltak, ami jelentős nehézségekkel szembesítette a szervezeteket, hiszen úgy kellett megőrizniük az egyensúlyt, hogy a kényszerűségek konfliktusba kerültek a költségek kontrollálásával, miközben mégis lehetővé kellett tenni az innovációt. A piaci, gazdasági, demográfiai és technológiai környezet, amellyel az iparágak szembesülnek 2012-ben, megköveteli a fürgén reagáló vállalati gyakorlatot és tevékenységet. Az agilitás és az új üzleti módszerek alkalmazása alapvető lesz a túléléshez ebben az esztendőben” – szögezte le Kimberly Harris-Ferrante.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.