Hirdetés
. Hirdetés

A Gartner szerint jövőre 3,7 százalékkal nőnek az IT-kiadások az EMEA-régióban

|

Pedig turbulens időkben a CIO-k haboznak új szerződéseket kötni.

Hirdetés

A Gartner legfrissebb előrejelzése szerint 2023-ban az EMEA-országokban az IT-kiadások összege 1,3 billió dollár lesz, ami 3,7 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest. Nyugat-Európa legfejlettebb piacai közül Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság IT-kiadásai az előrejelzések szerint 2023-ban az Egyesült Királyságban mutatják a legnagyobb, 5,2 százalékos növekedést az előző évhez képest.

"Turbulens időkben a CIO-k haboznak új szerződéseket kötni, hosszú távú kezdeményezések mellett elkötelezni magukat vagy új technológiai partnereket bevonni. Nem a vállalati IT-büdzsék játsszák a központi szerepet ebben a tétovaságban, hiszen az EMEA-országokban a vállalkozások 2023-ban növelni fogják IT-büdzséjüket" - mondta John Lovelock, a Gartner alelnöke, elemzője.

Az EMEA CIO-k mindazonáltal egyensúlyozásra kényszerülnek majd az IT-büdzséjükkel kapcsolatban. "A digitális technológiát például arra fogják használni, hogy más részlegeknek segítsenek a működési hatékonyság és a költségmegtakarítás megvalósításában, és digitális technológiát fognak alkalmazni a vállalatuk értékteremtésének, bevételeinek és ügyfélkapcsolatainak átalakítására" - mondta Lovelock.

Hirdetés

A felhőszoftverekre fordított kiadások az átalakulásra és a hatékonyságra fognak összpontosítani, és az EMEA CIO-k a felhőt is elsőként az új kezdeményezésekre, például a csomagolt üzleti képességekre (PBC) és az adathálózatokra fogják használni, miközben fenntartják a jelenlegi helyhez kötött környezeteket. Az EMEA-országokban a nyilvános felhőszolgáltatásokra fordított kiadások az előrejelzések szerint a 2022-es 111 milliárd dollárról 2023-ra 131 milliárd dollárra nőnek, ami éves szinten 18,2 százalékos növekedést jelent. A felhőalapú szoftverekre fordított kiadások az EMEA-régióban a teljes vállalati szoftverkiadás 34 százalékát teszik majd ki.

Ezzel szemben a fogyasztói IT-kiadások nem lesznek recesszióállóak. "Ahogy az inflációs ráták emelkednek és a hatások tovább tartanak, nemcsak az alacsony jövedelmű fogyasztók, hanem a magasabb jövedelműek is csökkenteni fogják az eszközökre fordított kiadásaikat. Jövőre a személyes eszközökre fordított fogyasztói kiadások 2,6 százalékkal esnek. Az előrejelzések szerint 2022-ben pedig 13 százalékkal csökkennek, ami a legnagyobb kétszámjegyű csökkenés 2009 óta, amikor 11,3 százalék volt a visszaesés" - mondta Lovelock.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.