Hirdetés
. Hirdetés

A globális kihívásokkal szemben az innováció az egyetlen lehetőség

|

A jelentős nemzeti szintű és globális változások minden iparág összes szereplőjére hatással lesznek.

Hirdetés

A világ népessége nemrég lépte át a 7 milliárdot, és évente újabb 75 millióval bővül.

A fejlett országokban a várható élettartam elérte a 77 évet és tovább növekszik.

Naponta 29 ezer gyermek hal meg a világon, főleg a fejlődő országokban. E halálesetek 70 százaléka megelőzhető lenne az egészségügyi erőforrások elérhetőségének javításával.

2014-ben a világ népességének 54 százaléka élt városokban. 2050-re várhatóan 66 százalék lesz ez az arány.

Ezek a jelentős nemzeti szintű és globális változások minden iparág összes szereplőjére hatással lesznek. Átformálják a szervezetek működését és gondolkodásmódját. És ebben az IKT- és a kapcsolatos innovációk nagyobb szerepet fognak játszani, mint gondolnánk.

A Fujitsu Japán legnagyobb globális informatikai és kommunikációs technológiai vállalata, a világ 4. legnagyobb IKT-gyártója és az előkelő 17. helyet foglalja el az innovációs világranglistán. 80 éves fennállása óta számos technológiai innovációval és világelső megoldással jelent meg a piacon.

Fujitsu innovációk a szebb jövő szolgálatában

  • Orvosi kutatások
    Nagy mennyiségű adat folyamatos feldolgozására képes analitikai és mérési rendszerek szállításával támogatja a világ vezető kutatási szervezeteit. Rendszerei segítségével a kutatók új tudományos felfedezésekhez és felismerésekhez jutnak.
  • Egészségügyi szolgáltatások
    A japán vállalat elsőként használta a felhőtechnológiát a valós idejű betegadatok jobb megosztásához és elemzéséhez, javítva ezzel az idősödő népesség számára biztosított otthoni beteggondozás színvonalát.
  • Időjárás-előrejelzés
    A Fujitsu adatfeldolgozó rendszereket biztosít az adatok napi 24 órás gyűjtéséhez, feldolgozásához és továbbításához, melyek segítségével előre jelezhető a természeti katasztrófa, így enyhíthetők annak következményei.
  • Mezőgazdaság
    A Fujitsu technológiákkal a mezőgazdasági termelők újszerű módon figyelhetik és felügyelhetik a növénytermesztés és állattenyésztés folyamatait.
  • Űrtechnika
    IT-megoldásaink támogatják a műholdak és űrszondák küldetésének teljesítését. Nagy teljesítményű technológiánkat az űrből továbbított adatok követésére, ellenőrzésére és fogadására használt földi rendszerek építéséhez is felhasználják.
  • Csillagászat
    A Fujitsu nagy teljesítményű rendszerei a világ legnagyobb távcsöveiben is működnek. Korábban elképzelhetetlen érzékenységgel és felbontással óriási mennyiségű adatot képesek gyűjteni az univerzumok távoli pontjairól

A Fujitsu technológiája ilyen és ehhez hasonló módokon segíti a világ vállalatait az új felismerések és tudás hasznosításában. Innováció iránti elkötelezettsége révén a vállalat igyekszik továbbra is maradéktalanul kiaknázni az infokommunikációs technológiában rejlő lehetőségeket ügyfelei és a társadalom egésze javára, hogy egy szebb, fenntarthatóbb, élhetőbb jövőben élhessünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.