Hirdetés
. Hirdetés

A Gloster árbevétele és adózott eredménye is nőtt az első fél évben

|

A növekedés motorja idén az év első hat hónapjában is a nemzetközi szoftverfejlesztés üzletág volt.

Hirdetés

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. nettó árbevétele 70 százalékkal, 4,4 milliárd forintra nőtt, miközben adózott eredménye 3 százalékkal, 149 millió forintra emelkedett az első fél évben az előző év azonos időszakához képest.

A jelentős növekedést a cég tizedik, egyben eddigi legnagyobb akvizíciója hajtotta: a P92 IT Solutions Hungary Kft. felvásárlásáról a szerződést a felek idén júniusban írták alá.

Kiemelték, hogy a Gloster már idén az év első hat hónapjában túlteljesítette 2025-ös stratégiájában megfogalmazott, az export árbevételek arányára vonatkozó céljait. Ugyanis a mostani jelentés szerint az IT vállalat összesített árbevételén (4,4 milliárd forinton) belül a külföldi értékesítésből származó bevétel 170 százalékkal nőtt 2022 első felével összevetve. Az így elért 2 milliárd forint külföldi árbevétel pedig a teljes árbevétel 45,2 százalékát adja, ami már most magasabb, mint a 2025-ös stratégiában megfogalmazott 30-40 százalékos célérték.

Hirdetés

Ugyancsak a korábban kitűzött stratégiai céloknál nagyobb mértékben, 90 százalékkal, 3,2 milliárd forintra emelkedett a rendszeres árbevételek értéke az idei első fél évben. Ezzel a Gloster csoport hosszútávú teljesítésű, megújuló szerződéseiből származó bevételek aránya elérte a 73 százalékot a teljes árbevételhez viszonyítva, ami alig marad el a társaság 2025 végére kitűzött stratégiai céljai közt megfogalmazott 75 százalékos aránytól.

A közlemény szerint a növekedés motorja idén az év első hat hónapjában is a nemzetközi szoftverfejlesztés üzletág volt, amelynek nettó árbevétele a legutóbbi akvizíciót is beleszámítva 156 százalékkal nőtt és meghaladta a 2,2 milliárd forintot. Ezen kívül erős időszakot zárt a Gloster Cloud üzletága is, amely annak ellenére tudott felmutatni 38 százalékos növekedést, hogy a 752 millió forintos árbevétele elsősorban a jelenleg inkább stagnáló, belföldi piacról érkezik.

A közlemény idézte Szekeres Viktort, a Gloster igazgatósági elnökét, aki elmondta folytatják az akvizíciós növekedési stratégia megvalósítását, tovább erősítik jelenlétüket azokon a piacokon, ahol már aktívak, és elkezdenek új, prémium piacok felé nyitni, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Skandinávia.

A világ 4 kontinensének több mint 20 országába szolgáltató Gloster a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett szoftver fókuszú nemzetközi középvállalat. A Gloster intenzív akvizíciós stratégiájának köszönhetően 2018 óta tíz felvásárlást zárt le és kiterjesztette tevékenységét egyebek mellett a hálózati infrastruktúra, a hálózatbiztonság, az intelligens épületek, valamint a felhő alapú és nemzetközi szoftverfejlesztési szolgáltatások területére. A cégcsoport már csaknem 350 emberből álló csapattal dolgozik, 2022-es auditált árbevétele 6,439 milliárd forint, adózott eredménye 414 millió forint volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.