Hirdetés
. Hirdetés

A Google az Apple legnagyobb fejőstehene

|

A mobilgyártó évi kilencmilliárdot gombol le a Google-ról, hogy megtartsa az iPhone-okon alapértelmezett keresőnek. És jövőre még tovább emelkedik a tarifa.

Hirdetés

Hirdetés

Az iPhone-okon a Google a Safafi böngésző alapértelmezett keresője, és ez nem a véletlen műve: a Google minden évben egy egész vagyont fizet ezért az előjogért az Apple-nek.

A Goldman Sachs egyik elemzője évi kilencmilliárd dollárra becsüli az összeget, és azt állítja, hogy  jövőre 12 milliárdra emelkedik.

Az összeget állítólag azoknak a kereséseknek a száma alapján állapítják meg, amelyeket a felhasználók a Siriből vagy a Safariból indítanak.

Egy viszonylag megbízható becslés szerint 2017-ben 715 millió iPhone volt a piacon, és az iPhone X, a iPhone 8, és az iPhone 8 Plus megjelenésével ez a szám tovább nőtt. Durván tehát minden iPhone felhasználó után tíz dollárt fizet az Apple-nek a Google.

Az egészben a legérdekesebb, hogy hiába alapértelmezett a Google keresője, a felhasználókat semmi sem kötelezi, hogy kitartsanak mellette. Egyszerű ugyanis  az iPhone-okon megváltoztatni az alapértelmezett böngészőt, és ehhez a mobil maga is több alternatívát kínál, köztük a Binget és a DuckDuckGo. És a Google-nak ezzel együtt megéri az üzlet!

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.