Hirdetés
. Hirdetés

A Google okosórája szól, evéskor vegyük be a gyógyszerünket

|

Az új Google-találmány egyelőre csak szabadalomként létezik, és nem biztos, hogy valaha is megvalósul.

Hirdetés

Dübörög a Google egészségügyi tagozata: ezúttal egy olyan hordható eszközre -- minden bizonnyal okosórára -- nyújtottak be szabadalmi kérelmet, ami étkezéskor figyelmeztet, hogy vegyük be a gyógyszerünket.  A vércukorszintet ellenőrző intelligens kontaktlencse, a lézeres operáló rendszer és a tű nélküli vérvételi eszköz után ez már a sokadik egészséggel kapcsolatos új technológia, amely betekintést nyújt a Google távlati terveibe.

A mostani szabadalom egy olyan rendszerre vonatkozik, amely különféle jelek és előre megadott tevékenység-adatok alapján maga kombinálja ki, hogy étkezünk, és ennek alapján küldi el a figyelmeztetést. Ilyen árulkodó jel lehet a kézmozgás, a vércukorszint, az étkezés hangja, a GPS koordináták segítségével meghatározott térbeli helyzet és az arcról készült kamerakép: ezek mind-mind olyan információk, amelyeket az eszköz felhasználhat a tevékenység beazonosítására.

Természetesen a szabadalom benyújtása még nem jelent garanciát arra, hogy az okosóra valaha is megjelenik a piacon, és korábbi gyakorlatához hasonlóan a Google ezúttal sem kommentálta a találgatásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.