Hirdetés
. Hirdetés

A Google Oroszország csődbe ment, miután a kormány lefoglalta a bankszámláját

|

Az orosz kormány fellépése után a Google máshová helyezi át oroszországi alkalmazottait.

Hirdetés

A Google azok után, hogy a moszkvai kormány lefoglalta a vagyontárgyait, csődöt jelentett Oroszországban. Ettől függetlenül továbbra is elérhetővé teszi az oroszországi felhasználók számára az olyan ingyenes szolgáltatásokat, mint a keresés, a YouTube, a Gmail, a térképek, az Android és a GooglePlay.

A Wall Street Journal számolt be elsőként, hogy az orosz kormány fellépése után a Google máshová helyezi át oroszországi alkalmazottait. A cég szóvivője a ZDNettel pedig a következőt közölte: "Miután az orosz hatóságok lefoglalták a Google Russia bankszámláját, az ellehetetlenítette az oroszországi irodánk működését, beleértve az oroszországi alkalmazottak foglalkoztatását és kifizetését, a beszállítók és vendorok kifizetését, valamint egyéb pénzügyi kötelezettségek teljesítését."

Hirdetés

A Google korábban bejelentette, hogy az ukrajnai inváziót követően szünetelteti kereskedelmi tevékenységeinek túlnyomó többségét Oroszországban. Emellett leállította a hirdetések és a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások értékesítését, a YouTube pedig globálisan blokkolta a hozzáférést az orosz államilag finanszírozott médiával kapcsolatban álló csatornákhoz az invázióról szóló tudósításaik miatt.

A WSJ szerint a Google orosz alkalmazottainak többsége úgy döntött, hogy elhagyja az országot, és Oroszországon kívül folytatja munkáját a Google-nél, nagy részük Dubaiban kötött ki, ahol a Google-nek nagy irodája van. Néhány alkalmazott úgy döntött, hogy Oroszországban marad és kilép a vállalattól, így hamarosan a Google-nak nem lesz több alkalmazottja Oroszországban - mondták a lap forrásai.

A Google alkalmazottainak kivonulása és a csőd aláhúzza Oroszország és a nyugati technológiai cégek kapcsolatának további romlását az ukrajnai orosz invázió óta. A Google oroszországi mérnöki irodáját már 2014-ben bezárta, amikor a kormány fokozta az internetes szabadságjogok elleni keményebb fellépést, de a cég továbbra is folytatta a hirdetések értékesítését és termékeinek marketingjét egy pezsgő moszkvai irodából.

Más amerikai technológiai vállalatok is szembesültek a Kreml haragjával az ukrajnai háború kezelése miatt. Márciusban Oroszország blokkolta a hozzáférést a Facebookhoz és az Instagramhoz, anyavállalatukat, a Metát pedig szélsőséges szervezetnek bélyegezte, amiért ideiglenesen engedélyezte, hogy szolgáltatásán keresztül Ukrajnában az orosz katonák elleni erőszakra való felhívásokat tegyenek közzé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.