Hirdetés
. Hirdetés

A Graphisoft Park SE adózott eredménye 18%-kal nőtt idén az első 9 hónapban

|

A kedvező eredmény egyebek mellett a magas kihasználtságnak és a stabil szerződéses állománynak köszönhető.

Hirdetés

A Graphisoft Park SE adózott eredménye idén január és szeptember között 4,31 millió euró volt, ami 18 százalékos növekedés 2021 hasonló időszakához képest, a bérleti díjbevétele pedig éves összevetésben 632 ezer euróval, 11,59 millió euróra emelkedett - közölte az ingatlanfejlesztő és -hasznosító társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett vezetőségi beszámolóban.

A kedvező eredmény egyebek mellett a magas kihasználtságnak és a stabil szerződéses állománynak köszönhető - írták.

A vezetőségi beszámoló szerint a Graphisoft Parkban lévő ingatlanokat nagyrészt stabil, informatikai, illetve kutató fejlesztő tevékenységet végző vállalatok bérlik, az irodapark kihasználtsága a koronavírus okozta válság közvetlen hatásaként csak kismértékben, átmenetileg csökkent, és idén már ismét 98 százalékra nőtt.

Hirdetés

Ugyanakkor jelezték, a közeljövőben a forint gyengülése, az inflációs ráta növekedése és az energiaár-robbanás hatására bekövetkező bérlői magatartás változás újra átmeneti vagy hosszabb távú üresedést eredményezhet, ezért ismét számolniuk kell az irodaterületek csökkentése iránti igényekkel, az irodahasználat tartós átalakulásával.

Azonban arra is rámutattak, hogy mivel a bérlők részéről egyelőre nem merült fel szignifikáns területcsökkentési igény, illetve a lejáró szerződéseket folyamatosan megújították, ezért 2022 egészére 15,4 millió euró bérleti díjbevétel mellett 5,6 millió euró adózott eredményt várnak, ami a bevételeknél 5 százalékos, az eredményeknél 16 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A Graphisoft Park SE részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára kedden 1,59 százalékos emelkedéssel 3190 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 4000 forint, a legalacsonyabb 3070 forint volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.