Hirdetés
. Hirdetés

A Graphisoft Park SE nettó eredménye jókorát ugrott ismét

|

A gazdasági bizonytalanságok ellenére az ügyfelek általában nem csökkentették a bérelt területeiket, az energiaköltségek pedig jelentősen mérséklődtek.

Hirdetés

A Graphisoft Park SE nettó eredménye az előző év azonos időszakához képest 32 százalékkal emelkedve 3,68 millió euróra (1,435 milliárd forint) nőtt az első fél évben - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett beszámolóban.

A bérleti díjakból származó bevétel egy év alatt 7,7 millió euróról 8,4 millió euróra (3,27 milliárd forint) nőtt.
Független becslés szerint az ingatlanállomány valós piaci értéke meghaladja 230 millió eurót (csaknem 90 milliárd forint), az értékcsökkenés a közlemény szerint nem jelentős, éves alapon 760 ezer euró. Ezen belül az elkészült, átadott ingatlanok valós értéke 620 ezer euróval, a fejlesztési területek valós értéke 140 ezer euróval esett vissza.

A valós nettó eszközérték ugyanakkor összességében 360 ezer euróval nőtt, az első fél év végére meghaladta a 158 millió eurót. Az előrejelzést meghaladó profitot a társaság elsősorban ingatlanjai bérleti díjának emelkedésével és a magas, csaknem 97 százalékos kihasználtsággal magyarázza. A gazdasági bizonytalanságok ellenére az ügyfelek általában nem csökkentették a bérelt területeiket, az energiaköltségek pedig jelentősen mérséklődtek - írták.

Hirdetés

A társaság a közlemény szerint folytatja az energiahatékonyságot szolgáló korszerűsítéseket, ösztönzi és támogatja a tudatos fogyasztást. A Graphisoft Park SE az első fél év adatai alapján a korábban jelzettnél 500 ezer euróval magasabb nettó eredményt vár, éves szinten 6,8 millió eurót (2,65 milliárd forint), ami majdnem 13 százalékkal haladja meg a 2022-est.

Az árbevétel 400 ezer euróval haladhatja meg az előrejelzést, éves szinten így elérheti a 16,7 millió eurót (több mint 6,5 milliárd forint), ami 7,5 százalékos növekedés. Az ingatlanfejlesztő cég részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Árfolyamuk szerdán 8,04 eurón (3120 forint) zárt, egy éven belül 7,1 és 9,8 euró között változott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.