Hirdetés
. Hirdetés

A gyenge PC-piac miatt csökkennek az Intel bevételei

|

A PC-s piac lejtmenetét az Intel legfrissebb negyedéves jelentése is alátámasztja.

Hirdetés

A PC-s piac gyengélkedik egy ideje, a lejtmenetét pedig az Intel legfrissebb negyedéves jelentése is alátámasztja. A vállalat nyeresége csökkent a legdrasztikusabban 2012. utolsó három hónapját tekintve: a 27 százalékos mínusszal 2,47 milliárd dollárra. Az árbevétel 3 százalékot esett vissza, 13,5 milliárd dollárra.

A hírek szerint a gyártó részvényei a bejelentést követő órákban három százalékkal zuhantak a tőzsdén. Ennek ellenére az Intel 2012-ben 11 milliárdos nyereséggel zárt, az árbevétele pedig 53,3 milliárd dolláros értéken alakult.

Kissé rontja az összképet, hogy 2011-hez viszonyítva ezek a számok 15 és 1,2 százalékos csökkenést mutatnak. Az Intel egyébként számított a gyenge utolsó negyedévre, amely a döntő részese volt a visszaesésnek. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.