Hirdetés
. Hirdetés

A gyermekmentő Oracle

|

Az első - és máig egyetlen - gyermek-mentőorvosi kocsi (úgynevezett MOK) eddig 750 alkalommal mentett életet.

Hirdetés

Az Oracle Hungary 2005 augusztusában adományozott egy személyautót a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak. Az elmúlt másfél évben a MOK 750 súlyos és életveszélyes állapotú gyermeken segített, autópályákon baleseteknél, gázolásoknál, gázrobbanásnál, újraélesztéseknél, ikerszülésnél a Velencei-tótól Gödöllőn keresztül a Pilis-hegységig. 

Az autó a gyermekmentéshez szükséges speciális felszerelésével és gyermekszakorvosaival a 0-14 éves korú gyermekek gyors és magas szintű ellátását teszi lehetővé Budapesten és környékén. A több mint 12 millió forint értékű MOK a gazdasági szféra szereplőinek adományaiból jött létre: az autót az Oracle Hungary bocsátotta az alapítvány rendelkezésre, míg a speciális műszerek és a felszerelés költségét többek között a Philips Medical Systems, az Astra Zeneca, a Sárközi, Szilasi és tsai ügyvédi iroda, a Medtronic és a Medplan cégek fedezték.

Az autó nagy előnye, hogy kis méreténél fogva - és az állandó telephelyül szolgáló Bethesda Gyermekkórház kedvező elhelyezkedése révén - a nagyméretű rohamkocsikhoz képest gyorsabban, legkésőbb 10-15 percen belül eljuthat Buda és Pest bármelyik részére. Az autó magas színvonalú - speciálisan gyermekek ellátására készült műszereket tartalmazó - felszereltsége és gyermekmentésre szakosodott személyzete révén a rohamkocsikkal azonos szintű ellátást képes biztosítani. A MOK a röntgen és a labor vizsgálatok lehetőségét leszámítva gyakorlatilag egy intenzív osztály felszereltségét képes a helyszínre vinni. Az eszközök a gyermekek nagy méretbeli különbözőségei miatt teljes méretválasztékban megtalálhatók az autón, így a készülékek alkalmasak az összes, gyermek ellátására 14 éves korig.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.