Hirdetés
. Hirdetés

A hatékonyabb gyógyításért

|

Működő kórházreform Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. úgy döntött, hatékonyabban és olcsóbban üzemelteti telekommunikációs és informatikai hálózatát. Több száz telefonvonalat, 2500 számítógépet, 4 telephelyet és az ezt kiszolgáló kommunikációs rendszert reformáltak meg az Invitel segítségével. A strukturális átalakítás drasztikus költségcsökkentésre adott lehetőséget, így már most több pénz juthat gyógyszerre, műszerre, karbantartásra vagy fejlesztésre. Vagyis - ahogy dr. Kiss Zoltán Tamás, a holding vezérigazgatója fogalmazott - a hatékonyabb gyógyításra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt.

„A nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding 4 kórházat tömörít. Az intézményekben közel 4800 orvos, nővér és adminisztrátor dolgozik 2500 számítógépen, 200 telefonon. A holding struktúrával az intézmény az infokommunikáció területén is az egységesítésre törekszik, így tagintézményeink számára kedvezőbb, komfortosabb szolgáltatást nyújthatunk, és a költségeket csökkentve, gazdaságos üzemeltetést valósíthatunk meg. Szükség is van minderre, hiszen évente közel 3 és fél millió esetben látunk el betegeket, aminek meglehetősen nagy a költségvonzata. Ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, elengedhetetlen a minden szempontból hatékony info- és telekommunikáció, hiszen ez a korszerű gyógyítás egyik alappillére" - mondta Kiss Zoltán Tamás vezérigazgató.

A változtatásokat a telefonszolgáltatásnál kezdték. Megszüntették az intézményekben több év alatt felhalmozott, sokszor átláthatatlan szolgáltatásokat. Az Invitel segítségével egységesítették a 65 vezérszámhoz és a több mint 200 alszámhoz tartozó szerződéseket. Az egyik fontos eredmény, hogy az intézmények a vezetékes számokról egymás között ingyen beszélhetnek.

Emellett az internet és IT-rendszer reformja is megindult, sor került az internetszolgáltatási szerződések felülvizsgálatára és a számítógép-hálózatok összekapcsolására (VPN kialakítására). Igyekeztek mindezt úgy megvalósítani, hogy pluszberuházásra ne legyen szükség, és az átállások is csak minimális mértékben zavarják meg a munkavégzést és a betegellátást.

„Elsődleges célunk a költségek csökkentése volt. Fontos azonban számunkra, hogy olyan partner biztosítsa a szolgáltatást, aki megbízható és stabil háttérrel rendelkezik. Az eredmények máris mérhetők: a Jósa András Oktatókórház Kft.-ben például már most több százezer forint megtakarítást értünk el havi szinten, miközben az átalakítás még javában zajlik a tagkórházakban. De nem elégszünk meg ennyivel. Informatikai rendszereink megfelelnek a napjainkban elvárható színvonalnak, sőt több területen úttörők vagyunk, például a közös radiológiai rendszer bevezetésében, de további korszerűsítési programokban is gondolkodunk. A kórház-informatika nagyon dinamikusan fejlődő terület, igyekszünk használni és kihasználni a fejlődésben rejlő lehetőségeket. Terveink között szerepel több olyan fejlesztés, átszervezés is, amelyben szintén tudunk az Invitellel közösen dolgozni" - utalt a holding további terveire a vezérigazgató.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.