Hirdetés
. Hirdetés

A hazai piacon a SonicWALL adatmentési eszközei

|

A SonicWALL Continuous Data Protection termékeivel néhány fős cégektől középvállalatokig nyújt kulcsrakész megoldást az adatmentésre és -visszaállításra.

Hirdetés

Az 1991-ben alapított SonicWall eredetileg Apple Macintosh gépekhez kínált hálózati termékeket. Mára portfóliójuk három fő ágazatra választható: hálózati biztonság, a tartalom biztonsági szűrése és az üzleti működés folyamatosságát biztosító megoldások. Termékeik közé tartoznak tűzfal, UTM (Universal Threat Management - Univerzális Fenyegetettség Menedzsment), VPN (Virtual Private Network - Virtuális Magánhálózat), adatmentés és visszaállítás, e-mail tartalomszűrés, előfizetés-alapú, hozzáadott érték szolgáltatások.

Adatmentési megoldások mindenkinek
A SonicWALL CDP (Continuous Data Protection) megoldások lényege, hogy azokat az állományokat, melyekből másolatot szeretnénk biztonságba helyezni, a hasonló megoldások zömével ellentétben nem csak az előre meghatározott, adatmentésre kijelölt időpontokban küldik el a hálózatos adattárolóra, hanem valós időben, folyamatosan kerülnek oda a megváltozott állományok új verziói. A cég tegnapi sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy a SonicWALL a mikrovállalkozásoktól a középvállalati igényeket lefedő termékekskálával rendelkezik. A CDP-család Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekkel is kompatibilis. Az eszközöket úgy tervezték meg, hogy tudatában voltak annak, hogy a megcélzott ügyfelek egy része nem foglalkoztat informatikai szakembert, így egy az átlagosnál kiterjedtebb ismeretekkel rendelkező kolléga (superuser) is képes ezeket üzembe helyezni, használni. A CDP szolgáltatásai szabályrendszer alapúak, de számos más szempont - méret, dátum, kiterjesztés stb. - alapján is beállíthatjuk, hogy mely állományok, illetve mappák mentődjenek. A CDP előredefiniált sémákat tartalmaz az Exchange Server, SQL Server, Outlook és Outlook Express adatainak mentéséhez.

sonicwallcdp.jpg
A SonicWALL CDP-portfolió

Kicsi, közepes, nagy, óriás
A CDP termékcsalád négytagú. A família két kisebb tagja 400 gigabájt és 1 terabájt kapacitással, 10/100-as Ethernet hálózati vezérlővel bír, ezért legfeljebb 15-25 fős munkacsoportok számára ajánlja a cég. A nagyobb eszközök már rackszekrénybe szerelhető kivitelűek, gigabites Ethernetvezérlővel készülnek, és akár nyolc hot-swap merevlemezzel is el lehet látni őket. A rendszer előnye, hogy nem csupán egy újabb NAS, mely bármelyik hálózatos eszközöket készítő cégtől érkezhetne, hanem valóban teljes körű megoldásról van szó, amibe beletartozik a biztonsági mentéseket végző szoftverkliens is. Utóbbi pozitívuma, hogy a licencében nincs korlátozás, tetszőleges számú gépre telepíthetjük fel, így a felhasználók számának csak a CDP-eszközök adattárolási kapacitása szab ésszerű határt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.