Hirdetés
. Hirdetés

A home office hatékonyságmérése

|

Személyes kontroll hiányában több lehetőség is adódik, ami munkahelyi kultúrától függően más-más eredményt, támogatást vagy ellenállást vált ki, hangsúlyozza Sándor Zsolt András, a Gill & Murry adatvédelmi szakértője.

Hirdetés

Természetesen a vezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a feladat a megváltozott viszonyok között, amikor a gyerekek nincsenek iskolában, ebédet kell főzni, a dolgozó párjának is videóhívása van stb., mennyi idő alatt végezhető el. Az első lehetőség olyan riportrendszer kialakítása, amelyben nemcsak a vezető által direktben kiadott, hanem a munkavállaló önállóan végzett feladatai is bekerülhetnek a kimutatásba.

Hirdetés

A következő lehetőség már igazi 21. századi megoldás, amelyet az Egyesült Államokban már régóta alkalmaznak a munkavállalók technikai eszközzel történő ellenőrzésére. A 2019-es GDPR salátatörvény kihirdetése óta a Munka Törvénykönyve 11.a § lehetővé teszi a munkavállalók ellenőrzését. Havi néhány ezer forintért az adatkezelőnek lehetősége van a munkatársak tevékenyégének értékelésére, természetesen a vonatkozó adatvédelmi szabályok betartása mellett. Az általunk ajánlott technikai megoldás nemcsak azt képes ellenőrizni, hogy a kolléga számítógépe mennyi ideig volt bekapcsolva, illetve a VPN-kapcsolat mennyi ideig volt aktív, hanem a munkavégzés intenzitását is képes rögzíteni.

Rendszeresen rögzíti a rendszer, hogy a munkavállaló mely szoftvereket használta, hogy az egér- és billentyűhasználat megfelel-e az adott munkakör általános jellemzőinek. Alkalmazásával mindezeken felül kiemelkedő eredményeket lehet elérni a folyamatok hatékonyságának javítása terén is. Lehetővé teszi, hogy azonosítsuk a technikai vagy szervezési szűk keresztmetszeteket, azokat az üzleti folyamatainkat vagy az esetleges problémákat, amelyek lassítják a kollégák munkáját, fejtette ki Sándor Zsolt András. Ilyen lehet például, ha egy fájlt a hálózaton nem megfelelő helyen tárol a szervezet, ezért rengeteg időbe telik, míg a kollégák elérik azt.

Mi is bízunk a munkavállalók lojalitásában, munkaszeretetében és igazmondásában, de szeretjük szárazon tartani a puskaport arra az esetre, ha mégis vitába kellene szállnunk kollégáinkkal. A rendszer webes felületen egyszerű grafikonokkal segíti a vezetők munkáját.

www.gillandmurry.com

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.