Hirdetés
. Hirdetés

A HP összevonná a nyomtató és PC üzletágait?

|

A Wall Street Journal értesülése szerint a Hewlett-Packard, a világ legnagyobb PC gyártója azt fontolgatja, hogy összevonja a nyomtató és a PC üzletágát.

Hirdetés

A lap értesülései szerint az összeolvasztott üzletágat Todd Bradley a PC termékcsoportért (Personal Systems Group - PSG) felelős alelnök vezetné. A céghez közel álló, de meg nem nevezett források szerint a végső döntést még nem hozták meg az ügyben, hogy átstruktúrálják-e a céget, vagy sem.

A HP egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Az elmúlt években a PSG folyamatosan jobban teljesített, mint a HP képalkotási és nyomtatási diviziója (Imaging and Printing Group - IPG). 2006 és 2008 között a PC-s üzletág bevételei 45 százalékkal növekedtek, 29,2 milliárdról, 42,3 milliárd dollárra. Ugyanezen időszak alatt, az IPG bevételei tíz százalékkal növekedtek 26,8 milliárdról 29,4 milliárdra. Idén mindkét üzletágat erősen érintette a gazdasági válság. A PSG eladásai 19 százalékot csökkentek a HP pénzügyi évének első kilenc hónapjában, így 25,4 milliárdos bevételt produkálva, míg az IPG értékesítései 20 százalékkal, 17,6 milliárdra csökkentek. A csökkenés ellenére a HP megtartotta pozícióját a piacon és a világ legnagyobb PC gyártójának számít.

 

24 karátos arannyal bevont HP LaserJet P2015 a 2006-os GITEX-ről. A PC üzletágnak évek óta jobban megy

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.