Hirdetés
. Hirdetés

A Huawei szeretné, ha a Honor saját versenytársuk lenne

|

A cég eleve azért válik meg saját almárkájától, hogy az a továbbiakban is zökkenőmentesen üzemelhessen, ezért ha nem is érdekeltek többé a sikerében, de örülnének neki.

Hirdetés

Hónapok óta rebesgették, hogy a Huawei vevőt keres az olcsóbb illetve fiatalosabb telefonokat gyártó brandjére, és november közepén végül megérkezett a hivatalos bejelentés is: tulajdonost vált a Honor. A kínai óriás azért döntött amellett, hogy megszabadul teljes üzletágától, mert az Amerikával való csatározás és a koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált, hogy zavartalanul tudják tovább működtetni azt. A Huawei vezetője most nyilatkozott a felvásárlásról, és elmondása szerint nagyon örülnének a Honor további sikereinek.

Hirdetés

Mivel a Shenzhen Zhixin New Information Technology nem csak a márkanevet, hanem a teljes Honor franchise-t megvásárolta technológiástul, gyártósorostul, alkalmazottostul, így most rengeteg korábban közvetetten a Huaweinek dolgozó ember búcsúzik el az anyacégtől. A vállalatot alapító Ren Zhengfei megtartotta búcsúbeszédét, melyben arra bátorította az alkalmazottakat, hogy tegyék olyan sikeressé a Honort, hogy pár éven belül komoly versenytársként tekinthessenek egymásra.

"A Huawei ellen meghozott amerikai szankciók újabb és újabb hullámai rádöbbentettek minket, hogy bizonyos amerikai politikusok nem csak szabályozni, hanem megölni szeretnének minket." - mondta Zhengfei.

Az alapító-vezérigazgató ezzel kicsit megpedzegette, hogy miért is szorultak rá arra, hogy eladják az olcsó mobilokat gyártó üzletágukat. A felvásárlásnak köszönhetően a Honor ismét üzletelhet az amerikai alkatrészgyártókkal, melyek eddig nem szállíthattak nekik a Huawei anyavállalatot sújtó törvények miatt.

Az igazgató arra is kitért, hogy ha nem adták volna el a céget, akkor a készletek elapadása miatt alkalmazottak milliói maradtak volna munka nélkül. A Shenzhen Zhixin New Information Technologyval megkötött szerződés értelmében azonban minden alkalmazott és a teljes vezetőség zavartalanul folytathatja a munkát.

Egyes szakmai kommentárok szerint azért óvatosan érdemes kezelni ezt a nagy búcsúzkodást, és úgy egyáltalán a különválást: vannak olyan, kissé összeesküvés-szagú elméletek, hogy a Huawei így menti át lassan teljesen ellehetetlenülő mobilos üzletágát egy olyan vállalatba, amely még korlátozások nélkül kereskedhet amerikai cégekkel és használhat amerikai technológiákat. De bármennyire is függetlenként pozicionálják a Honort az eladás után (amit a mostanihoz hasonló nagy kijelentések is támogatnak), valójában nehéz megmondani, mennyire marad meg "fű alatt" a Huawei irányítása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.