Hirdetés
. Hirdetés

A képcsövek halála - eljött a lapos kijelzők ideje

|

Az elektroncsövek korának utolsó képviselője, az elektronikai ipar dinoszauruszának számító katódsugárcső hamarosan kihal, és csak a legolcsóbb televíziók készülnek majd ezzel a technológiával.

Hirdetés

Érdekes cikket közölt a hagyományos képcsövekkel szerelt televíziók gyártásának jelenéről és jövőjéről a DigiTimes.com. A tajvani publicisztika a helyi gyártókat kérdezte a témában, akik kivétel nélkül csökkentették CRT gyártásukat az egyre erősödő lapos kijelzős eladások miatt.

A tajvani Panasonic üzemben 2-3 éven belül teljesen leállítják a képcsöves modellek gyártását, de már jelenleg is a katódsugárcsöves (CRT) és lapos kijelzős - plazma és LCD - tévék aránya három a héthez. A Proton az idén leállítja a 21-, 29-, és 34 hüvelykes televízióinak gyártását, míg a Tatung egyenesen kivonult a piacról még tavaly. A TECO Electric & Machinery-nél a tajvani piac által igényelt modellek számát 200-300 000 darabra teszik, míg az idén a piac körülbelül félmillió készüléket igényelt.

A tajvani piac és a helyi gyártók lépései összhangban vannak a nemzetközi piaccal. A Matsushita Toshiba Picture Display - a Toshiba és a Panasonic termékek gyártóinak közös vállalata - bejelentette, hogy be fogja zárni CRT televíziógyárát Malajziában. A cég főként 21- és 32 hüvelykes készülékeket gyártott az japán és az amerikai piacra.

A Toshiba még áprilisban nyilatkozott úgy, hogy japánban felhagy a CRT készülékek forgalmazásával. A képcsövek üveg részét gyártó Asahi Glass úgy döntött, hogy fokozatosan leállítja külföldi gyárait, míg a koreai Hankuk Electric a felhalmozódott készletek miatt készül szüneteltetni a gyártást.

Az iSuppli piackutató cég 2007-re a CRT televíziók globális értékesítésének arányát 61 százalékra becsüli, szemben az idei év 72 százalékával és a 2005-ben értékesített 82 százalékkal. Számításaik szerint leghamarabb 2009-ben értékesítenek majd több LCD televíziót, mint hagyományos katódsugárcsövest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.