Hirdetés
. Hirdetés

A kis cégek imádják a tableteket és felhőket

|

A kis- és közepes vállalatok (kkv) több pénzt fordítanak az IT-re, mint korábban, ami elsősorban a tabletek növekvő népszerűségének és a felhőalkalmazások és a virtualizáció mind elterjedtebb használatának köszönhető - állítja a Spiceworks globális felmérése.

Hirdetés

Az 1000 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalatok körében végzett kutatás szerint az e körbe tartozó cégeknél az IT-büdzsé növekedése 6 százalékos volt 2012 első felében 2011 második feléhez viszonyítva, és 15 százalékos év/év alapon. Az átlagos éves IT-költségvetés az idei első félévben 152 ezer dolláros (mintegy 33 millió forintos) szintet ért el.

A kiadások növekedését jól magyarázza például a tabletek iránti kereslet növekedése. A kkv-k hatvankét százaléka tervezi jelenleg, hogy a következő félévben vásárol táblagépet, szemben a tavalyi második félévi 50 százalékkal. A vállalkozások 48 százaléka használ felhőszolgáltatásokat és 64 százaléka virtualizációt. Egy évvel ezelőtt ez csak 28, illetve 54 százalék volt.

A legnagyobb kiadási tételt a hardverbeszerzések adják a kisvállalatok IT-költségvetésében, aztán jönnek a szoftverek és az egyéb informatikai szolgáltatások.

A Spiceworks felmérésben szereplő 1498 válaszadó cég közül 50 százalék volt észak-amerikai, 33 százalék európai, közel-keleti és afrikai, 15 százalék ázsiai és óceániai, illetve 4 százalék latin-amerikai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.