Hirdetés
. Hirdetés

A közösségi média bevételei

|

Két év múlva duplázódni fognak az idei bevételek - robbanásszerűen bővülnek a közösségi média anyagi lehetőségei.

Hirdetés

A közösségi média globális hirdetési bevétele el fogja érni az 5,54 milliárd dollárt az idén, aminek nagyjából a fele (2,74 milliárd dollár) az Egyesült Államokból érkezik az eMarketer új elemzése szerint.

közösségi média bevételek 2011
közösségi média bevételek 2011

A fejlődés továbbra is gyors lesz ezen a piacon, mert jövőre már több mint 8 milliárd, 2013-ban pedig majdnem 10 milliárd dollár lesz a bevétel, amelynek mintegy 52 százaléka származik az USA-n kívülről. A hirdetési bevételek zömét a Facebook szerzi meg, és csak jóval kisebb részben a Twitter, amelynek az idei bevétele 139 millió dollárra várható. Ez egyben azt is jelenti, hogy tartja a fejlődési ütemét, hiszen az elmúlt két évben megháromszorozza bevételeit.

Az üzleti célú Linkedin hálózat - amely az idén ment tőzsdére - az összes bevételnek csak a 3 százalékával számolhat, idén 140,8 millió dollárral.

A felmérés szerint az említett három szolgáltatás együttesen minden korábbinál nagyobb részt szerzett meg az összes digitális hirdetés piacából. Az Egyesült Államokban jelenleg 8,8 százalék, míg globálisan 6,9 százalék a közösségi hálózatok részesedése, de ez két éven belül 11,7 illetve 9,4 százalékra ugrik.

A nagy pénz természetesen még mindig a Google-nél van, ami a webes reklámbevételeket illeti. Amint azt Larry Page cégalapító és CEO egy tegnapi, pénzügyi elemzőkkel folytatott konferenciahívásában ismertette, a vállalat közel 10 milliárd dolláros bevételre tett szert ebben a negyedévben (egészen pontosan 9,72 milliárd amerikai zöldhasút kasszírozott). Ez 33 százalékos éves szintű növekedést jelent, köszönhetően annak, hogy a pay-per-click alapú hirdetések mennyiségileg és árszint tekintetében is emelkedést produkáltak. Levonva a partnereknek utalandó járulékokat, a bevétel 7,51 milliárd dollár lett, ami 300 millióval haladta meg az előzetes várakozásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.