Hirdetés
. Hirdetés

A kriptoszkeptikusok első konferenciáján a hivatalos döntéshozókat szembesítenének a helyzettel

|

A kriptoellenes konferencia résztvevői remélik, lehetőséget kapnak rá, hogy szemtől szemben beszéljenek a kormányzati tisztviselőkkel, mert meg akarják osztani a hivatalos döntéshozókkal az iparággal kapcsolatos szkepticizmusukat.

Hirdetés

A kripto legújabb medvepiaca közepette az iparág és az eszközosztály ellenzői összefogtak, hogy megosszák szkepticizmusukat és hálózatot építsenek a törvényhozókkal a saját kriptoellenes konferenciájukon.

A legtöbb kriptokonferencia azért jön létre, hogy az iparág élvonalbeli legújabb fejleményeit népszerűsítse, de Amy Castor kriptokritikus újságíró július 3-i blogbejegyzésében azt írta, hogy a Crypto Policy Symposium lehetőséget ígér az elégedetlenkedőknek, hogy hangot adjanak negatív véleményüknek.

Hirdetés

Stephen Diehl író és szimpóziumszervező szerint ez lesz az első nagy kriptoellenes rendezvény, amelynek az a célja, hogy a közösségnek módot adjon a politikai döntéshozókkal való közvetlen párbeszédre arról, ahogyan szerintük a kriptoipart kellene kezelni.

"A szimpózium fő célja, ahogy Diehl elmagyarázta nekem, hogy a politikai döntéshozóknak hozzáférést biztosítson azokhoz az információkhoz és anyagokhoz, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban" - írta Castor.

A hozzá hasonló szkeptikusok, de a kriptopénz-pártiak körében is gyakori felfogás, hogy a kormányzati tisztviselőknek nincs szilárd alapos ismeretük arról, hogyan működik a kriptopénz. Ahogy Castor megjegyzi, a kormánytisztviselők "szánalmasan tájékozatlanok". A hasonlóságok itt véget is érnek, mivel a támogatók a technológia és az iparág előnyeit hirdetik. Ezzel szemben a szkeptikusok a hátrányokra fognak rámutatni, amit például Castor a decentralizált pénzügyek csődjének, "a jelenlegi DeFi dominó összeomlásnak" nevezett.

Castor panaszkodott, hogy a döntéshozók főként "a sok kockázati tőke támogatással működő, mély zsebű kripto cégektől" hallanak e terület működéséről, és ez torzíthatják a politikai döntéseiket. Értékelése ellenére úgy tűnik, hogy a kriptoipar még mindig elég nehezen halad előre számos joghatóságban, például New York államban, ahol a Bitcoin (BTC) bányászati tilalom fenyeget.

Kínában, pedig egyenesen betiltották a bányászatot és a kriptotranzakciókat, és ausztrál szabályozó hatóságok is befagyasztva tartják a kriptopénzügyi szolgáltatásokat, azaz szintén lassú vagy nem létezik a fejlődés.

Az eseményre meghívást kaptak az amerikai és európai kormányzati szabályozó és pénzügyi ügynökségek tagjai. Az azonban nem világos, hogy a kormányzati tisztviselők közül vannak-e vendégek, akik megerősítették a részvételüket. Egyelúre csak újságírók, szoftvermérnökök és különböző professzorok találhatók a megerősített előadók között. A szimpóziumot Londonban tartják szeptember 5-én és 6-án, amelyet élő közvetítésen keresztül is követni lehet majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.