Hirdetés
. Hirdetés

A legkisebb mértékben nőttek a PC-eladások 2002 óta

|

A tavalyi utolsó negyedévben rég nem látott alacsony mértékű, 1,1 százalékos bővülést produkáltak a PC-szállítók.

Hirdetés

A Gartner előzetes adatai szerint 2008 negyedik negyedévében világszerte 78,1 millió személyi számítógépek értékesítettek, ami az előző év azonos időszakához képest 1,1 százalékos növekedést jelent, ez 2002 óta a legkisebb növekedést jelenti.

A legnagyobb mértékben az Egyesült Államok PC-piaca szenvedte meg a gazdasági recesszió következtében bekövetkezett kereslet-csökkenést, de Európát, a Közel-Keletet és Afrikát is megérintette a lassulás. Az ázsiai térségben a leglassabban bővültek az eladások azóta, hogy a Gartner elkezdte mérni ebbena régióban az eladásokat.

A 2008-as karácsonyi szezonban ezzel együtt a netbook-szegmens hajtotta a növekedést, ami jelentősen meghaladta a teljes laptop-piac növekedését. A PC-kből származó bevételek ugyanakkor rekordmértékben csökkentek.

A legnagyobb PC-szállító, a Hewlett-Packard az átlagosnál nagyobb mértékben tudta növelni eladásait a negyedik negyedévben, de az éves növekedés a legkisebb mértékű volt azóta, hogy 2003-ban felvásárolta a Compaq-ot. A második számú gyártó, a Dell erős növekedést ért el Ázsiában, de nem sikerült jelentős növekedést elérni Észak-Amerikában és az európai régióban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.